24.02.2011. / 14:27

Autor: Nacional.hr

Najbolje mjesto za umiranje: U Velikoj Britaniji bolesnicima daju heroin

Onkolozi u Thomasovoj bolnici kažu da su umirući pacijenti dobivaju 1,5000 mg heroina svaki sat, a 5 mg za oporavak bakon operacije, a ako se tumor ne vrati, pacijenti su 3 tjedna na odvikavanju

Nedavno su ispitanici u jednom istraživanju naveli Englesku kao destinaciju broj jedan za umiranje. Istraživanje je provela fondacija Lajen iz Singapura, a razlog zašto je Velika Britanija na prvom mjestu je to što se u britanskim bolnicama koristi heroin kao lijek koji se daje umirućim pacijentma protiv bolova.

Onkolozi u Thomasovoj bolnici kažu da su umirući pacijenti dobivaju 1,5000 mg heroina svaki sat, a 5 mg za oporavak bakon operacije, a ako se tumor ne vrati, pacijenti su 3 tjedna na odvikavanju. Iako je uobičajeno sredstvo protiv bolova morfij, heroin je jači, brže se kreće kroz organizam i stvara blagi osjećaj euforije, prenosi B92.net.

Kanada i SAD su u istraživanju zauzele deveto mjesto. Naime u Kanadi je krajem 1984. nakon borojnih zahtjeva, dozvoljena upotreba heroina za umiruće pacijente. Heroin je čuvan na tajnim lokacijama i do bolnica se prenosio uz pratnju policije. Svaki slučaj za koji se zahtjevao heroin, morao je biti izložen pred komisijom koja je na kraju odobravala tako male količine heroina da ga se prestelo uvoziti u Kanadu. I tako je Kanada zaradila deveto mjesto na listi.

Istraživanje je otkrilo i da se starije osobe najviše boje umiranja u bolovima. Danas postoje brojne grupe koje se bore za davanje lijekova umirućim pacijenitma, a istovremeno se u brojnim bolnicama diljem svijeta takvim pacijentima zabranjuje davanje lijekova jer se to smatra bacanjem novca.

Vezane vijesti

Timošenko prebačena u bolnicu

Timošenko prebačena u bolnicu

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prebačena je u srijedu ujutro iz zatvora u Harkivu u bolnicu tog grada na istoku Ukrajine na liječenje… Više

Komentari

registracija
25/2/11

Lijepanasa, 25.02.11. 03:33

[url]http://www.erepublik.com/en/referrer/Don+Marjanovic[url]


registracija
25/1/11

zubicvila, 25.02.11. 09:08

Ova britanska tvrtka učiniti će sve da nakon dvije brze runde s dečkima iz krematorija vaše ostatke pripremi u formi R.I.V. vinilne ploče s vašim imenom, datumom rođenja i smrti.
http://www.gricni.com/glazba-od-vas-za-nas


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika