24.02.2011. / 15:19

Autor: Hina

Zagrebački HNS o nalazu revizije: 'Bandić je nezakonito potrošio 717 milijuna kuna'

Zagrebački HNS-ovci osvrnuli su se danas na nalaz državne revizije za Grad Zagreb za 2009. godinu upozorivši na, kako su rekli, neuredno, neodgovorno i protuzakonito poslovanje.

Milan BandićMilan BandićZagrebački HNS-ovci osvrnuli su se danas na nalaz državne revizije za Grad Zagreb za 2009. godinu upozorivši na, kako su rekli, neuredno, neodgovorno i protuzakonito poslovanje.

HNS-ov gradski zastupnik Jozo Radoš rekao je na konferenciji za novinare, kako prema tom nalazu manjak prihoda u odnosu na rashode iznosi 717 milijuna kuna što je, kako je kazao, protuzakonito "jer se ne mogu trošiti novci kojih nema".

Od 11.443 evidentirane gradske nekretnine tijekom proteklih desetak godina procijenjena je vrijednost tek njih 4.654, a od 15.843 postupka uknjižbe nekretnina završena je njih 1.241, dakle niti deset posto, rekao je Radoš.

Nenaplaćena potraživanja za komunalni doprinos, komunalnu naknadu, zakupe, najmove i spomeničku rentu, povećali su se, kako je rečeno, sa 1,5 milijardi na više od 1.6 milijarde kuna.

Povećala su se, po tvrdnjama HNS-ovaca, i sumnjiva i sporna potraživanja sa 411 milijuna na 431 milijun kuna, dok su se potraživanja u postupku prisilne naplate povećala sa 422 milijuna na 434 milijuna kuna.

Potraživanja za prodaju zemljišta iznose 439 milijuna kuna, a trebala su biti kompenzirana i likvidirana odmah nakon zaključivanja ugovora o prodaji, rekao je Radoš dodavši također da prenesene obveze iz 2008. godine iznose 940 milijuna kuna.

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković Gruden rekla je kako je državna revizija zatražila intenziviranje financijske kontrole.

Državni je ured za reviziju upozorio da se rashodi moraju iskazivati prema nastanku poslovnog događaja neovisno o plaćanju jer se u protivnom krši Zakon o izvršenju proračuna, rekla je Paliković Gruden.

Prenesene obveze omogućavaju nepoštivanje plana, samovoljno ugovaranje poslova i samovoljno plaćanje, a time i manipulacije pa će, kako su poručili zagrebački HNS-ovci, predložiti donošenje skupštinske odluke kojom će biti onemogućeno takvo protuzakonito postupanje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 24.02.11. 15:33

kada ce Bandiceve muljaze doci na red ???


registracija
11/1/10

fluid, 24.02.11. 21:35

Ima li itko u ovoj zemlji da "protrese"Bandića kao što se pretresa Sanader?Gdje je i zašto ne intervenira DORH,USKOK i drugi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika