19.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

PROMETNO POVEZIVANJE

HRVATSKE ŽELJEZNICE IMAJU PREDSTAVNIŠTVO I U BEOGRADU

HRVATSKE ŽELJEZNICE IMAJU PREDSTAVNIŠTVO I U BEOGRADU

Hrvatske željeznice otvorile su generalno predstavništvo u Beogradu, što je jedna od aktivnosti kojom žele povećati svoju prisutnost na X. paneuropskome prometnom koridoru na kojem HŽ planira preuzeti najmanje 15 posto ukupne količine tereta. Istaknuo je to prilikom otvaranja predsjednik Uprave HŽ-a Marijan Drempetić te dodao kako se u idućoj godini na tom koridoru, koji je najkraća veza između srednje i jugoistočne Europe, očekuje 15-postotni rast prijevoza tereta.
HŽ-ov generalni zastupnik u Jugoslaviji Ivica Gašparić imat će zadaću uspostaviti čvršće veze s nekadašnjim tradicionalnim partnerima u Jugoslaviji, ali i predstavništvima stranih poduzeća u toj zemlji, osobito onima koja rade za grčko, tursko, bugarsko, rumunjsko, makedonsko i bosanskohercegovačko tržište.
HŽ želi na X. paneuropskome prometnom koridoru i u hrvatske luke vraćati stare i pridobivati nove terete jer preko Hrvatske vodi najkraća i najjeftinija veza između srednje Europe preko Grčke do Turske. Obujam teretnoga i putničkog prijevoza između Hrvatske i Jugoslavije u stalnom je porastu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika