19.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

PRIVATIZACIJA

PRVI POKUŠAJ PRODAJE CROATIE OSIGURANJA DEFINITIVNO PROPAO

PRVI POKUŠAJ PRODAJE CROATIE OSIGURANJA DEFINITIVNO PROPAO

Nakon višemjesečnih najavljivanja propasti prodaje Croatie Osiguranja, najveće hrvatske osiguravateljske kuće, to se i zbilo, a očekuje se da Vlada to službeno potvrdi najkasnije do 31. listopada.
Od svega dva ozbiljna kupca s početka objave natječaja za kupnju 50 posto plus jedna dionica CO-a, Allianz i Triglav, do kraja je ostao samo potonji. Međutim, usporedno s objelodanjivanjem neslužbenih stavova hrvatske Vlade, u petak su se dogodile i značajne promjene u Tiglavu. Ustavni sud Slovenije presudio je u sporu s agencijom za osiguravajuća društva u Triglavovu korist, ali su dugogodišnja direktorica Nada Klemenčić i član Uprave za financije Jože Obersnel podnijeli ostavke. Na čelo Triglava Nadzorni odbor postavio je Milana Tomaževića, dosadašnjeg člana uprave koji je i pregovarao s Vladom oko Croatije osiguranja. Međutim, država još osporava veličinu privatnog kapitala u Triglavu, a u toj kući kažu da je odluka Ustavnog suda otvorila vrata za rješavanje i toga spora.

Vezane vijesti

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

Gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" bivši čelnik Croatia osiguranja, Damir Mihanović javno je ispričao sve o aferi Fimi media koju je razotkrio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika