05.03.2011. / 08:00

Autor: Nacional.hr

Kraj Stonehengea otkrivena još jedna drevna građevina

Smatra se da je ovo otrkiće možda najvažnije na ovom području u posljednjih 50 godina

StonehengeStonehengeNova istraživanja upućuju na to da Stonehenge nije osamljena građevina, nego je najvjerojatnije bio samo jedan dio ceremonijalnog krajolika. Arheolog Vince Gaffney sa sveučilišta Birmingham u Engleskoj pomoću računala je pretražio područje oko Stonehengea i ugledao ogromni krug od drvenih stupova sjeverozapadno od Stonhengea, prenosi scientificamerican.com.

Krug je vjerojatno bio povezan sa Stonegengeom i to područje koristilo se za izvođenje ceremonija i rituala. Ovo istraživanje Gaffney je započeo još prošle godine odlučivši pomoću najmodernije tehnologije istražiti područje oko Stonehengea. Otkrića novih materijala zajedno sa ponovnom analizom dosadašnjih otkrića brzo su doveli do novih rezultata. Već nakon dva tjedna u blizini je pronađen drveni krug. Smatra se da je ovo otkriće možda najvažnije na ovom području u posljednjih 50 godina.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika