04.03.2011. / 17:23

Autor: Orhidea Gaura

Bivši čelnik Kamenskog kažnjen sa 22 tisuće kn: 'Država ga nagradila za uništenje naše tvrtke'

Danica Radošević, bivša radnica Kamenskog, smatra da je presuda zapravo nagrada Antunu Crlenjaku budući da je, ukoliko neće moći platiti, moći zamijeniti s kaznom od dva mjeseca zatvora

Foto: ArhivaFoto: ArhivaKaznom od 21.666 kuna, što u njegovom slučaju iznosi 50 dnevnih dohodaka, bivši čelnik tvornice Kamensko Antun Crlenjak nepravomoćno je osuđen na Trgovačkom sudu u Zagrebu jer nije pokrenuo stečaj nad tvornicom iako je račun tvrke bio u blokadi. No, Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, kaže da se nada da priči ovdje nije kraj: "Budući da su Pravo na grad i Zelena akcija zajedno s radnicama Kamenskog podnijele kaznenu prijavu protiv direktora Antuna Crlenjaka, ali i članova Nadzornog odbora zbog zlouporabe stečaja tvrke, mi se nadamo da je ova presuda samo početak i da će se otkriti cijela istina o propasti Kamenskog. A zanimljivo je da je sada gospodin Crlenjak direktor poduzeća koje se bavi nekretninama, budući da je to nama u početku izgledalo kao pokušaj da se uništi tvornica kako bi se došlo do vrijedne nekretnine u centru grada."

Danica Radošević, bivša radnica Kamenskog, smatra da je presuda zapravo nagrada Antunu Crlenjaku budući da će je, ukoliko neće moći platiti, moći zamijeniti s kaznom od dva mjeseca zatvora. "To je njemu samo nagrada za propast koju je nama nanio", rekla je radnica koja je u četvrtak, nakon dugog čekanja, na račun konačno dobila pola iznosa otpremnine i jednu minimalnu plaću. Radnice Kamenskog danas su inače održale prosvjed u gradskoj dvorani na Kaptolu 27 zato što je nagrada Zagrepčanka godine dodijeljena samo Đurđi Krnjak koja bi uz to trebala primiti i 50 tisuća kuna novčane nagrade. One smatraju da su sve radnice jednako zaslužne i da ne bi trebalo isticati samo jednu od njih.

"Da je samo rekla: 'Ja to nisam sama zavrijedila, tu su svi radnici i hvala svima onima koji su primijetili našu tragediju, nađu borbu!', da je samo ta jedna izjava izašla u medijima, mi se ne bismo bunile", rekla je Danica Radošević. Radnice Kamenskog predale su i peticiju Skupštini grada Zagreba kako bi preispitali svoju odluku budući da smatraju da je Đurđa Krnjak nagradu dobila nezasluženo jer nije jedina sudjelovala u borbi za opstanak tvornice. Cvijeta Anić rekla je da je Đurđa Krnjak iskoristila njihovu situaciju jer se sama prijavila na natječaj, dok su ostale radnice to saznale iz medija.

Radnice sumnjaju da je tijekom prijave za dodjelu nagrade Đurđa Krnjak dostavila potpise potpore ostalih radnica koje je zapravo prekopirala iz zahtjeva za podnošenje stečaja od prije nekoliko mjeseci, a to im je potvrdila i potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac. Radnice se smatraju prevarenma i zamolile su medije da više ne kontaktiraju Đurđu Krnjak kao njihovu predstavnicu, a bile su razočarane i što je na njihovu tribinu došla samo novinarka internet stranice H-alter.org dok su drugi mediji bojkotirali skup ili za njega nisu znali. H-alter.org prenio je i riječi predstavnice Demokratske stranke žena Marije Jelinčić kako je dodjela nagrade samo bačena kost s ciljem uvođenja razdora među radnice.

Vezane vijesti

Crlenjak i Vlajčević osumnjičeni za nenamjensko trošenje 14 milijuna kuna

Crlenjak i Vlajčević osumnjičeni za nenamjensko trošenje 14 milijuna kuna

Bivši čelnici propale tekstilne tvrtke "Kamensko" Antun Crlenjak i Davor Vlajčević nisu uhićeni zbog afere s tom tvrtkom, nego zbog sumnje da su s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika