07.03.2011. / 14:38

Autor: Nacional.hr

Stojić: Prije pola godine išli smo puževim korakom, sad smo usamljena kornjača

Stojić je pojasnio kako Hrvatska bilježi jednu od najsporijih stopa rasta u užoj, ali i široj regiji. Stoga možemo očekivati daljnji rast nezaposlenosti zbog zakašnjelog restrukturiranja u nekim sektorima, ali i usporeni oporavak domaće potražnje

Hrvoje StojićHrvoje StojićPredstavljajući Ekonomske izglede za Hrvatsku u 2011-2012. godini, direktor ekonomskih istraživanja Hypo Alpe-Adria banke Hrvoje Stojić nije odisao optimizmom.

"Prije pola godine tvrdili smo da se Hrvatska oporavlja puževim korakom, a danas možemo kazati kako je Hrvatska usamljena kornjača", opisao je slikovito situaciju Stojić, prenosi Business.hr.

Stojić je pojasnio kako Hrvatska bilježi jednu od najsporijih stopa rasta u užoj, ali i široj regiji. Stoga možemo očekivati daljnji rast nezaposlenosti zbog zakašnjelog restrukturiranja u nekim sektorima, ali i usporeni oporavak domaće potražnje.

Upozorio je kako su nužne strukturne reforme, jer inače Hrvatska riskira dodatni pad kreditnog rejtinga. Dodao je kako programi potpore gospodarstvu moraju biti usmjereni ka novim projektima i sektorima, odnosno kompanijama koje stvaraju nove vrijednosti.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika