08.03.2011. / 15:29

Autor: Nacional.hr

Paukov ugriz - lijek za erektilnu disfunkciju

Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine, je provedeno na štakorima i paukov otrov je izliječio erektilnu disfunkciju glodavaca

IlustracijaIlustracijaZnanstvenici su otkrili da bi puci mogli liječiti erektilnu disfunkciju jer jedan ugriz brazilskoga pauka može uzrokovati erekciju koja traje i do 4 sata.

Znanstvenici na Medicinskom fakultetu u američkoj Georgiji otkrili su da bi jedna vrsta pauka iz Brazila mogla pomoći u liječenju erektilne disfunkcije, a da pritom djeluje na suprotan način od Viagre, što bi moglo pomoći pacijentima kojima uobičajena terapija ne odgovara, prenosi orange.co.uk.

Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine, je provedeno na štakorima i paukov otrov je izliječio erektilnu disfunkciju ovih glodavaca. No, dr. Kenia Nunes, zaposlenica Medicinskog fakulteta, tvrdi da su ipak potrebna dodatna istraživanja jer nuspojave mogu uključiti gubitak kontrole nad mišićima, tešku bol, teškoće sa disanjem pa i smrt. Otrov brazilskog pauka vrste Phoneutria nigriventer je mješavina otrova koji uzrokuju različite nuspojave kod čovjek od kojih je jedna i erekcija.

Vezane vijesti

Vrsta baršunastog pauka nazvana po Louu Reedu

Vrsta baršunastog pauka nazvana po Louu Reedu

Nedavno otkrivenu novu vrstu baršunastog pauka znanstvenici su nazvali po američkom rock glazbeniku Louu Reedu koji se tako pridružio kolegama… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 13.03.11. 11:12

E, ovo je mreža u koju će se mnogi dragovoljno uplesti.

http://www.gricni.com/paukova-mreza


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika