21.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

CRNA GORA

ĐUKANOVIĆEVI SOCIJALISTI UVJERLJIVO POBJEDILI


Na crnogorskim izborima, održanima u nedjelju, koalicija “Za europsku Crnu Goru”, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalno-demokratska stranka (LDS), osvojila je 39 mandata, što joj omogućava da ima apsolutnu većinu u parlamentu i da samostalno formira vladu. Projugoslavenska koalicija “Za promjene”, na čijem je čelu bio Predrag Bulatović, osvojila je svega 30 mandata, dok su liberalima pripala četiri mandata, a albanskim strankama dva mandata.
Predsjednik Crne Gore i čelnik DPS-a Milo Đukanović zahvalio je u ponedjeljak ujutro svim biračima koji su dali glas koaliciji Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije. “Zahvaljujem se i svim ostalim građanima Crne Gore i političkim protivnicima, koji su omogućili da se održi demokratska utakmica i da pobijedi europski koncept u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.
Đukanovićeva koalicija je odnijela i apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima u Podgorici. U Tivtu je ta Koalicija osvojila najviše zastupničkih mandata – 13, dok je Koalicija za promjene dobila 12, Hrvatska građanska inicijativa pet, a SCG dva mandata.

Vezane vijesti

"Sanaderizacija" Crne Gore?

"Sanaderizacija" Crne Gore?

"Proljetno buđenje u Crnoj Gori" naslov je članka švicarskog lista Neue Zürcher Zeitung (NZZ) u kojemu se navodi da je sve veće neraspoloženje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika