09.03.2011. / 13:44

Autor: Nacional.hr

Masovna crkvena pedofilija? U SAD-u 21 svećenik suspendiran dok traje istraga

Dvogodišnja istraga velike porote rezultirala je optužbom četvorice svećenika i učitelja u katoličkoj školi prošli mjesec

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU američkom gradu Philadelphiji 21 rimokatolički svećenik je povučen s dužnosti, nakon što je protiv njih pokrenuta istraga o zlostavljanju djece, izvještava BBC.

U izvještaju velike porote, koja je objavljena prošli mjesec, 37-ero svećenika su identificirani kao osumnjičeni. Kardinal Justin Rigali, philadelphijski nadbiskup, izjavio je kako su svećenici suspendirani dok se slučaj razmatra i kako mu je 'iskreno žao' žrtava zlostavljanja.

Dvogodišnja istraga velike porote rezultirala je optužbom četvorice svećenika i učitelja u katoličkoj školi prošli mjesec. Porotnici tvrde kako je vijeće koje je postavila nadbiskupija radilo samo na zaštiti crkvenih interesa, bez obzira što su prvi slučajevi zlostavljanja zabilježeni već 2005. godine. Imena svećenika povezanih sa slučajem nisu objavljena. "Ovo su bili teški tjedni od objave izvješća velike porote" rekao je kardinal Rigali u izjavi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 09.03.11. 16:27

nije dovoljno samo iskreno zaliti. Kad bi oni otisli na sud, pa u gajbu kolko koji zasluzuje, mozda bi mnogi poceli s postovanjem gledati na crkvu. A ovako, treba je zaobilazit u velikom luku.


registracija
8/7/10

Maroje, 10.03.11. 14:09

Nažalost te nastranosti ima u svim segmentima društva, a i tamo gdje ih ni slučajno nebi smjelo biti. Žalosno i prestrašno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika