10.03.2011. / 11:22

Autor: Hina

Kosor razgovarala s Purdom: 'Jedan od najljepših dana u mom životu'

Hrvatski branitelj Tihomir Purda rekao je u izjavi novinarima da je došao na osobni zahtjev kako bi se osobno zahvalio premijerki i Vladi za sve što su učinili da bi mu pomogli da izađe iz zatvora

Autor:
Goran Stanzl/PIXSELLAutor: Goran Stanzl/PIXSELLPredsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas hrvatskog branitelja Tihomira Purdu koji je oslobođen iz ekstradicijskog pritvora u Zenici u BiH gdje je proveo 57 dana.

Nakon sastanka premijerka Kosor istaknula je da je posebna čast, zadovoljstvo i veselje u Vladi susresti se s Tihomirom Purdom "jako sam vesela i prenosim pozdrave cijele Vlade i iznimno sam zadovoljna što je Tihomir Purda sa svojom obitelji u očekivanju još jednog djeteta koje dolazi".

Razgovarali smo o budućnosti na koji način možemo pomoći, neke stvari smo dogovorili, ali svakako želim reći da Vlada radi na tragu onih teških nemilih ružnih događaja u kojima je nažalost sudjelovao Tihomir Purda nevini hrvatskih branitelj, hrvatski vitez koji je branio svoj grad i dom i budućnost Hrvatske. Radimo na tome da se nešto slično ni jednom hrvatskom branitelju više nikada ne dogodi, istaknula je premijerka Kosor.

Tihomir Purda bio je izložen neviđenoj torturi u srbijanskim koncentracijskim logorima i kao posljedica svega toga nažalost se dogodilo da je još jedan put morao proći zatvor, rekla je Kosor. Poželjela je da Tihomir Purda bude okrenut budućnosti i da se može posvetiti svojoj djeci i obitelji.

Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu, rekla je premijerka Kosor.

Hrvatski branitelj Tihomir Purda rekao je u izjavi novinarima da je došao na osobni zahtjev kako bi se osobno zahvalio premijerki i Vladi za sve što su učinili da bi mu pomogli da izađe iz zatvora.

Učinili su jako puno i zahvaljujem premijerki i Vladi hrvatskim braniteljima i svima koji su mi dali potporu i podršku svo vrijeme dok sam bio u Zenici, zahvaljujem hrvatskom Veleposlanstvu u Sarajevu i mom odvjetniku, poručio je Purda.

Upitan boje li se njegovi suborci i što kažu ljudi u Vukovaru, Purda je rekao da se nemaju čega bojati, samo neka ne idu preko granice, a Vlada će odraditi da se to riješi.

Na novinarski upit što se konkretno čini, premijerka Kosor je podsjetila da je neki dan sazvala predstavnike i institucije Državnog odvjetništva i Ministarstva pravosuđa ali i ugledne pravnike i profesore Pravnog fakulteta koji dobro poznaju problem s kojim se borimo, da se napravi niz prijedloga za desetak dana na temelju kojih će institucije i Vlada donositi odluke.

Oni će biti u dva smjera, političkom i pravnom, uvjerena sam da se ovako nešto slično ne samo da se ne smije, nego da se ne može dogoditi. Moramo uprijeti sve snage da ni jedan hrvatski branitelj ne dođe u tako nemoguću i nepravednu situaciju kao što se to dogodilo hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi, zaključila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Tihomir Purda uhićen je 5.siječnja pošto je Srbija za njim raspisala međunarodnu tjeralicu zbog navodnih ratnih zločina. Njegovo uhićenje izazvalo je nezadovoljstvo hrvatskih građana, posebice branitelja, a u javnosti se otvorilo niz pitanja, kao što su primjerice priznanja hrvatskih branitelja iznuđena pod torturom u logorima u Srbiji.

DORH je utvrdio da nema dokaza da je Purda počinio ratne zločine te nije tražio njegovo izručenje, a na kraju je srbijansko pravosuđe odustalo od njegova progona i zahtjeva za izručenjem.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 10.03.11. 12:28

Tako me živo interesira to jebeno kumstvo. Ko je koga zamolio da bude Jaca kuma nerodenom djetetu Purde. Taj purda je svi su izgledi običan shupak. Zahvaljuje se Jaci koja ga je i spremila u Zenicu. Zahvaljuje se potpuno krivim osobama i to dokazuje sva shupcana svojstva. Sad se shupak riješio Arizone nema vise šverc sad kreće u politiku. Takvi su svi političari koji vladaju i svi su oni Purda. Naj sretniji dan u životu u Jacinom životu. Jadan li ti je taj život.


registracija
3/12/10

Yoda, 10.03.11. 12:29

E moj Purda praznoglavi... Ništa Jaca, a ni vlada nisu učinili da te izvade iz pritvora u BiH... Ti si samo igračka u njihovim rukama, sad kad gube na svim frontovima. Onaj kroner Đakić bi da opet Jaci pribavi kojipoen kod glasača, ali mora znati: gotovo je...


registracija
17/12/10

zmaj, 10.03.11. 12:38

Je li se izljubila i hoće li ova slika obić svijet j*** joj pas mater!!!??!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika