11.03.2011. / 16:28

Autor: Totalsport

Vukojević: U Manchesteru moramo zabiti da bismo bili sigurni

Odradio je zadnji vezni hrvatske reprezentacije svih 90 minuta u domaćoj 2-0 pobjedi svoje momčadi protiv Manchester Cityja u prvom srazu osmine finala Europa lige

Hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen VukojevićHrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević- Dobili smo momčad uistinu vrhunskih igrača – rekao je u telefonskom razgovoru za Totalsport hrvatski vezni nogometaš kijevskog Dinama Ognjen Vukojević (27)...Odradio je zadnji vezni hrvatske reprezentacije svih 90 minuta u domaćoj 2-0 pobjedi svoje momčadi protiv Manchester Cityja u prvom srazu osmine finala Europa lige.

- Rekao sam već da je City favorit za osvajanje Europa lige. Radi se uistinu o momčadi golemog potencijala, prepunoj individualnih klasa koje same mogu riješiti utakmicu. No, mi smo odigrali utakmicu na vrhunskom nivou, taktički besprijekorno. Sada samo moramo potvrditi pobjedu za tjedan dana u Manchesteru. Mislim da svakako moramo zabiti gol. U tom ćemo slučaju biti sigurni. Ne vjerujem da nas City može dobiti 4-1. Ne uspijemo li, moglo bi se zakomplicirati – smatra Vukojević.

- Već danas smo došli u našu trening-bazu, odradili sastanak i masažu. Euforiji je ulaz zabranjen, premda su nam vrata četvrtfinala otvorena.

- Je li presudilo naše iskustvo igranja u Europi? Moguće. Prije dvije godine igrali smo polufinale posljednjeg izdanja Kupa UEFA-e. Izbacili smo tada momčadi poput Valencije i PSG-a. Nema te momčadi koja u Kijevu može računati sa sigurnom pobjedom.

*Andrij Ševčenko djeluje fizički vrlo dobro. Igra li na svježinu ili je doista tako dobro pripremljen i u 35. godini?

- On je majstor. Uvijek se nađe na pravom mjestu. Vrhunski je igrač. Uostalom, zabio je Cityju svoj 67. gol u eurokupovima.

*Bojite li se pada u formi? Dok se u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji igralo bez prestanka, vi ste imali dugu, višemjesečnu zimsku pauzu.

- Ne, dapače. Stigli smo se dobro odmoriti a opet jako dobro pripremiti nakon toga. Bili smo na odličnim pripremama u Izraelu. Ne očekujem da ćemo u tom smislu imati više problema od konkurencije u Europa ligi.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika