14.03.2011. / 14:33

Autor: Nacional.hr

6 izuma za mršavljenje za one koji uporno izbjegavaju dijetu i vježbanje

Tanjur za mršavljenje vas, u slučaju da ste pojeli previše, vrijeđa kroz slušalice i viče vam da prestanete jesti

IlustracijaIlustracijaNaočale za mršavljenje

Neki stručnjaci tvrde da plava boja najgore utječe na apetit, djelomično zato što nije česta u prirodi i jer ljude asocira na plijesan. Zato je neki 'genije' došao do ideje da ovo iskoristi za izum naočala za mršavljenje. Radi se o običnim naočalama sa plavim staklima, kroz koje sve što pogledate izgleda plavo. Da bi bile djelotvorne, naočale se trebaju nositi dok se jede jer će pogled na hranu kroz plava stakla smanjiti apetiti. No, neka druga istraživanja su potvrdila da plava boja smiruje pa su smatrali da će sa plavim naočalama osoba još više jesti jer će biti opuštenija, što je jedna korisnica naočala na kraju i potvrdila.

Sprej s okusom

Ovo je nekaloričan sprej raznih okusa, kojih ima čak 25. Sprej se koristi tako da izaberete svoj omiljeni okus i njime posprejate hranu, npr tjesteninu sa sprejem sira, umjesto da koristite pravu, kaloričnu hranu. Ovaj sprej je čak od časopisa Times 2005. proglašen kao jedan od najboljih izuma te godine.

Dijetalni jedaći pribor

Ovaj revolucionarni izum sastoji se od vilice sa semaforom i tanjura koji vas vrijeđa dok jedete. Vilica radi jednostavno, svakih 40 do 60 sekundi na njoj se pojavi zeleno svjetlo, a onda se upali crveno svijetlo koje vam signalizira da žvačete dok se god ponovno ne upali zeleno svijetlo. Postupak se ponavlja dokle god imate hrane na tanjuru. Namjera vilice je da prisili onog koji jede da što duže zvače pa da se tako zasiti prije i pojede manje. Osim vilice, ovaj pribor ima i tanjur za mršavljenje spojen sa senzorom za praćenje težine koji je spojen sa slušalicama koje nosite dok jedete. Dok god senzor zabilježi da ste prešli programiranu granicu težine koju ste unesli, tanjur vas kroz slušalice vrijeđa i viče vam da prestanete jesti.

Bušenje ušiju

Ovo je jedna već prilično uobičajena metoda mršavljenja, akupunktura. Postupak je takav da se male iglice zabodu u ušnu resicu na jednom mjestu koje je akupunkturna točka zadužena za mršavljenje i iglice se tada nose u uhu i nakon nekog vremena zamjenjuje s novima.

Prsten za nožne prste

Prsten za mršavljenje sa sastoji od dva prstena od silikonske plastike i nosi se na nožnim palcima. Kvaka je u maloj kvržici koja se nalazi s donje strane prstena, koja vas prisiljava da promijenite način na koji hodate i da počnete prilikom hodanja opterećivati mišiće koje inače ne koristite, a to je navodno posebno učinkovito za mišiće unutarnje strane bedara i za trbušne mišiće. Naravno, neprirodan hod koji imate od ovog prstena, može lože utjecati na vaša stopala i noge, no sve je lakše od vježbanja i dijete.

Mokraća trudnice

Ako ste probali sve metode mršavljenja, osim dijete i vježbanja, i pitate se što još postoji, možete probati sa ubrizgavanjem hormona trudnoće hCG iz mokraće. Ovu metodu je lansirao Kevin Trudeau kad je izdao knjigu na ovu temu i svojim izumom je zaradio milijarde dolara.

Lista preuzeta sa web stranice cracked.com.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika