14.03.2011. / 17:11

Autor: Totalsport

Karlović: Ponosan sam vlasnik najbržeg servisa u povijesti

- Da igram s reketima duže drške, kao gotovo svi drugi igrači s ATP Toura, mogao bih servirati još brže – otkrio je novinarima hrvatski tenisač Ivo Karlović pripremajući se za meč trećeg kola u Indian Wellsu

Hrvatski tenisač Ivo KarlovićHrvatski tenisač Ivo Karlović- Da igram s reketima duže drške, kao gotovo svi drugi igrači s ATP Toura, mogao bih servirati još brže – otkrio je novinarima hrvatski tenisač Ivo Karlović pripremajući se za meč trećeg kola u Indian Wellsu... Govorio je 32-godišnji i 208 centimetara visoki Hrvat o novom rekordu po brzini servisa (251 kilometar na sat), kojim je pretprošlog vikenda u zagrebačkom Davis Cup dvoboju protiv Njemačke srušio dosadašnji brzinski rekord Andyja Roddicka (249.4 km/h).

- Znao sam da je servis uistinu brz čim sam ga ispalio. Kada sam vidio brzinu na semaforu, odmah sam se uzbudio: znao sam da sam novi rekorder. Moj suigrač u meču parova, Ivan Dodig, rekao mi je da prestanem sad misliti o tome i sačuvam to za poslije meča. Tako sam i učinio.

- Puno mi znači taj rekord. Bio je to jedan od ciljeva koje sam si postavio. Toliko sam puta ranije dolazio blizu Roddicku da se, sada kada sam ga napokon skinuo, osjećam uistinu dobro. - Da igram s dužim reketom, mogao bih servirati još brže. No, uistinu mi se sviđa igrati s reketima sadašnje dužine, tako da to neću mijenjati. Karlović, vlasnik četiriju ATP naslova i 14. tenisač ATP ljestvice prije tri godine, objasnio što je tenisaču potrebno za brzi servis.

- Mišići. Osobito puno radim na svojim bicepsima – rekao je Karlović glasno se nasmijavši i pritom pokazavši napeti biceps desne nadlaktice: - Ozbiljno, riječ je o kombinaciji tehnike, koordinacije, brze ruke, koja pritom mora biti opuštena, a također i ekplozivnosti u nozi. Uskladite li sve te parametre, dobit ćete brzi servis. Također je hrvatski reprezentativac, koji je u drugom kolu velikog ATP turnira iz kategorije 1000, koji se na kalifornijskom suncu igra za nagradni fond od 3.6 milijuna dolara, impresivno nadigrao šestog nositelja Davida Ferrera izborivši time sraz sa Gillesom Simonom, otkrio da je sretan što danas uopće igra tenis:

- Prošle sam godine zbog ozljede Ahilove tetive izgubio gotovo osam mjeseci, i to baš u trenucima kada sam planirao sezonu života, nakon što sam na Australian Openu došao do osmine finala. Radio sam naporno kako bih se u potpunosti oporavio i to se sada isplatilo.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika