Objavljeno u Nacionalu br. 800, 2011-03-15

Autor: Berislav Jelinić

SUKOB POSLUŠNIKA PROPALIH MINISTARA

U Upravi Fine zaratili klanovi Biance Matković i Ivana Šukera

Tvrdi se da je Šukerov čovjek u Upravi Ante Šimunović, ujedno tajnik HDZ-a u Šukeru rodnoj Velikoj Gorici. S druge strane, tvrdi se da su Regvar i Kvaternik bliski Bianci Matković, kojoj pripisuju političko pokroviteljstvo nad jednim dijelom projekata Fine

MATO REGVAR, predsjednik Uprave Fine, navodno je politički saveznik Biance Matković i glavni pokrovitelj nekih
projekata zbog kojih tvrtka gubi novacMATO REGVAR, predsjednik Uprave Fine, navodno je politički saveznik Biance Matković i glavni pokrovitelj nekih projekata zbog kojih tvrtka gubi novacOdnosi među članovima Uprave Fine na rubu su kaosa, doznao je Nacional od izvora bliskih toj tvrtki. Predsjednik Uprave Fine je Mato Regvar, a dva člana Uprave su Krešimir Kvaternik i Ante Šimunović. Izvori bliski Vladi ispričali su Nacionalu da su njih troje zapravo politički eksponenti i predstavnici interesnih skupina okupljenih oko bivšeg ministra financija Ivana Šukera i Biance Matković. Tvrdi se da je Šukerov čovjek u Upravi Ante Šimunović, ujedno tajnik HDZ-a u Šukeru rodnoj Velikoj Gorici. S druge strane, tvrdi se da su Regvar i Kvaternik bliski Bianci Matković, kojoj pripisuju političko pokroviteljstvo nad jednim dijelom projekata Fine koji zasad ne donose zaradu nego i dalje traže velika ulaganja, a proizvode gubitak.

Odnosi među upravom dramatično su se pogoršali kada je postalo jasno da Vladu mora napustiti Ivan Šuker. Otprilike u to vrijeme Mato Regvar je dao otkaz Marijanu Laliću, direktoru Finina Sektora informatičkokomunikacijskih servisa. Regvarov otkaz Laliću osporili su Šimunović i Kvaternik, a žalio se i sam Lalić. Izvori bliski Fini tvrde da je inspekcija rada na kraju nedavno novčano kaznila Finu i Regvara zbog davanja nezakonitog otkaza Laliću. Usred tih unutarnjih razilaženja, jedan dio unutarnjih službi Fine, koje kontrolira Regvar preko Kristijana Igreca, Laliću je i prije okončanja tog spora bio otkazao socijalna davanja i prestao isplaćivati plaću. Igrec se smatra kadrom Ivana Jarnjaka, protiv njega se vodi nekoliko kaznenih postupaka, a već su protiv njega donesene i neke nepravomoćne presude.

Tvrdi se da se u pozadini otkaza Laliću najbolje ocrtava što se zapravo događa u Fini.

Vezane vijesti

Državne tvrtke gomilaju gubitke

Državne tvrtke gomilaju gubitke

U prvom tromjesječju ove godine prihodi državnih tvrtki su smanjeni, troškovi zaposlenih dalje rastu, zaduženost se povećava, a gubici se dalje… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 15.03.11. 04:37

Pa dragi Boze, ako je i malo istine u svemu tome kauboj Karacmarko to treba zatvarati, a mladi i oni bez posla sposobni, na njihova mjesta. Dokle vise tih šokova?


registracija
1/12/10

kibidabi, 15.03.11. 08:29

RATUJU KRIMINALCI ZARAD PLIJENA.A BAJIĆ....ŠUTE?


registracija
30/6/09

jebivjetar, 15.03.11. 09:36

Mučka đubrad HDZ-ovska !


registracija
2/2/11

MarkoKraljevic, 15.03.11. 10:36

A ljudi moji pa ko je sad ova...Bjanka Matkovic?
sacuvaj me Boze?

Ko su Kotromanovic i Milosevic?

Ko je fani?

Ko je Zeljkica i Jure Sundov?

Sta ima jos podilit?

Ko mi moze pomoc da ne puknem 1000%?

Nisam se mislija vise javljat ali puknicu moj Ante sta nam radis?

Sicam se kad je Mate Granic/likar i strucnjak/ dosa iz Daytona i na televiziji objasnjava sta je nase, npr. kako je nase Sipovo u Bosni, itd...e moj Mate!

E sad ti Ante...sto se ne smiriris koji ti je vrag, odakle ti s srednjom tekstilnom da nam pricas ko ce se di odmarat i sta bi bilo dobro.

Ante, cija je to zemlja...ti bi dilija Ante, pokrij se i suti i uzivaj ove velike privilegije dok mozes!

Ante, je si li pop***ja?

Ante, ti mozes dat svoje, razumis!

Ante, cija je to djedovina i kad je sprovedena nacionalizacija?

Ante, pojma nemas...to je oteto ljudima poslije rata, komunisti a sljedbenik je SDP ciji si ti clan... i ti bi dilija, rentava, potpisa ugovor, je ba te Loncar I Mesic i Milanovic.

Ante, podji kuci i uzivjaj u svojim privilegijama a ostavi se p***rija.

Ako vec oces vodi ih na svoju djedovinu.

Ante, nije ovo nicija prcija da ti dilis i Krsticevic i Cikara i simac i sinovi i Bruno tekstilac i Nadan i Jaca i Milanovic...

Ante, ostavi se tudje zemlje...kako te nije sramota, j***** te NATO nek se odmara na Egipatskim i Libijskim plazama, Gadffi ceka i tebe i njih...

Ante, sramoto jedna, da bogda ti jezik otpa!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika