15.03.2011. / 17:02

Autor: Nacional.hr

Italija zabranila pristajanje broda s migrantima iz Afrike

Italija je spriječila pristajanje broda s 1 800 putnika, većinom Marokanaca, koji su pobjegli iz Tripolija

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaItalija je spriječila pristajanje broda s 1 800 putnika, većinom Marokanaca, koji su pobjegli iz Tripolija, izvještava BBC.

Trajekt je zatražio dopuštenje za pristajanje na Siciliji kako bi mogao napuniti gorivo, nakon što mu je bio zabranjen pristanak na Maltu, izvještavaju talijanski mediji. Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je zabranu nakon što je dobilo tu informaciju. Saznalo je kako je na brodu 1 715 Marokanaca, 35 Alžiraca, 26 Egipćana, sedam Tunižana i ostalih iz Malija, Sudana, Sirije i Mauritanije. Mistral Express trajekt trenutno se nalazi 150 morskih milja od luke Auguste na Siciliji. Vjerojatno se sumnja kako putnici nisu radnici ili izbjeglice iz Libije, već migranti.

Dužnosnici UN-a izjavljuju kako se pribojavaju kako se 41 osoba utopila nakon što su se iz Tunisa otisnuli na more. Od ponedjeljka 21 brod pristao je na taj talijanski otok, kao i 1 600 migranata iz Tunisa.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika