20.03.2011. / 12:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Vinkovci: Na pomolu dogovor seljaka i ministarstva

Sinoć je održan sastanak prosvjednika kojem je nazočio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te je tom prilikom otvorena mogućnost da prosvjednike u ponedjeljak ipak primi ministar Petar Čobanković

Foto: PixsellFoto: PixsellSeljaci kupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, koji već jedanaesti dan u potpunosti ili djelomično blokiraju južnu vunkovačku obilaznicu kod Jarmine te državne ceste kod Ilače i Podgrađa, mogli bi se u ponedjeljak ipak susresti s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, najavio je predsjednik Sindikata Tomislav Pokorvac.

Prema njegovim riječima, sinoć je održan sastanak prosvjednika kojem je nazočio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te je tom prilikom, kako je kazao Pokrovac, otvorena mogućnost da prosvjednike u ponedjeljak ipak primi ministar Petar Čobanković.

Pokrovac je podsjetio kako Sindikat hrvatskih seljaka traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

Prema Pokrovčevim riječima, u prosvjedima na tri prosvjedna mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji sudjeluje tristotinjak traktora dok policija procjenjuje da ih nema više od stotinu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika