21.03.2011. / 10:14

Autor: Hina

IATA: Oporavak zrakoplovne industrije nakon japanske katastrofe u drugoj polovini godine

Kinesko je tržište pritom najizloženije budući da tamošnje tvrtke 23 posto prihoda u međunarodnom poslovanju ostvaruju upravo u Japanu, ističu u IATA-i

Giovanni BisignaniGiovanni BisignaniNuklearna kriza i posljedice razornog potresa u Japanu uzrokovat će veliki pad aktivnosti u zrakoplovnoj industriji od kojeg se neće početi oporavljati prije druge polovine godine, upozorilo je u petak industrijsko udruženje IATA.

Japansko je tržište vrijedno 62,5 milijardi dolara i na njega otpada 10 posto prihoda svjetske zrakoplovne industrije i 6,5 posto svjetskog tržišta linijskog prijevoza putnika, ističu u IATI.

Stoga se stanje u cijeloj zrakoplovnoj industriji vjerojatno neće popraviti sve dok se u drugoj polovini godine ne osjeti učinak oporavka zbog obnove u Japanu, procjenjuju u udruženju, uz napomenu da je još prerano za procjene dugoročnih posljedica.

Kinesko je tržište pritom najizloženije budući da tamošnje tvrtke 23 posto prihoda u međunarodnom poslovanju ostvaruju upravo u Japanu, ističu u IATA-i.

Slijede Južna Koreja s odgovarajućim udjelom od 20 posto, Tajland s 15 i SAD s 12 posto.

Među europskim je tržištima najizloženije ono francusko, s udjelom prihoda koji se ostvaruju u Japanu od sedam posto.

Vezane vijesti

Lufthansa odustaje od bio-goriva

Lufthansa odustaje od bio-goriva

U petak na aerodromu u Frankfurtu na Majni spremnik jednog zrakoplova tipa Boeing 747 (let preka Washingtona) servisno osoblje će napuniti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika