21.03.2011. / 11:37

Autor: Hina

Snimanje "Hobbita" konačno počelo

Na Novom Zelandu je u ponedjeljak konačno počelo snimanje filmova po romanu "Hobbit" nakon brojnih nedaća i odgoda, objavio je studio Warner Bros.

Martin FreemanMartin FreemanNa Novom Zelandu je u ponedjeljak konačno počelo snimanje filmova po romanu "Hobbit" nakon brojnih nedaća i odgoda, objavio je studio Warner Bros.

Američki studio je u priopćenju naveo da je produkcija počela u Wellingtonu. Današnji datum je odabran vodeći računa o slobodnim terminima glumaca kao i vremenskim uvjetima na Novom Zelandu. Snimanje filma prema Tolkienovu romanu istodobno je počelo u Stone Street Studiju u Wellingtonu i na odabranim lokacijama diljem Novog Zelanda.

Projekt vrijedan 500 milijuna američkih dolara doživio je brojne nedaće i nekoliko godina kašnjenja. Problemi s pravima na distribuciju, proračunom i teškoćama koproducenta MGM-a nagnali su redatelja Guillerma del Tora da odustane početkom 2010.

Zamijenio ga je Peter Jackson koji je do tada bio koproducent. Do nove odgode početka snimanja došlo je zbog Jacksonove hospitalizacije i operacije čira na želucu početkom ove godine.

Prvi o dva planirana filma trebao bi se pojaviti u kino dvoranama diljem svijeta u prosincu 2012., a drugi godinu dana kasnije.

Roman "Hobbit" J.R.R. Tolkiena kronološki prethodi njegovoj kultnoj trilogiji "Gospodar prstenova", čiju je megauspješnu filmsku inačicu također snimio Peter Jackson.

Britanac Martin Freeman će utjeloviti hrabroga hobita Bilba Bagginsa. U svojim ulogama iz "Gospodara prstenova" ostat će Cate Blanchet kao Galadriel, Ian McKellen kao Gandalf i Elijah Wood kao Frodo.

Vezane vijesti

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Američka pop zvijezda Lady Gaga povrijedila je glavu kad ju je slučajno udarila metalna šipka na zadnjem koncertu na Novom Zelandu u nedjelju navečer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika