23.03.2011. / 11:44

Autor: Renato Baretić

Baretić u gnijezdu Hlodranke Luksor: Kako je HTV prešutio premijerkinu nagradu

Nema sprdanja s Jacom, jok! Nevoljni Vlahov možda bi to sam i dopustio (ne vjerujem, no dopuštam mogućnost da bi barem propustio) ali tko zna kako bi onda reagirala Hlodranka Luksor?!

Nikad, premda je ljudi hvale, nisam gledao "Hrvatsku uživo". Nekako mi padne u krivo vrijeme, taman između ručka i predvečernjeg razvoženja klinaca po izvanškolskim aktivnostima, vrijeme, dakle, namijenjeno staroj navadi hrvatskog naroda, vrijednoj uvrštavanja na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine: pižolotu. Drugim riječima, popodnevnom "ubijanju oka". Otprilike taman kad "Hrvatska uživo" započinje, ja svaki dan ritualno ispijam zadnji srk kućnoga espressa i tronuto mantram "Opet nije pomoglo...", lagano se klateći prema kauču. Tu se potom, opet ritualno, malo pohrvam s klincem koji se pravi da mi ne da kauč, a onda, još ritualnije, zalegnem s blaženim smiješkom pod sklopljenim vjeđama. I zatim, otprilike taman u vrijeme kad "Hrvatska uživo" završava, ja oživljavam oko i upuštam se u nove roditeljske radne pobjede. Ispada, znači, da sam u "Hrvatskoj uživo" više puta nastupio no što sam je gledao!

Petar Vlahov se ne usudi čuti, a kamoli izustiti Njezino ime (Autor:
Anto Magzan/Večernji list)Petar Vlahov se ne usudi čuti, a kamoli izustiti Njezino ime (Autor: Anto Magzan/Večernji list)Nastupio sam, naime, jedan jedini put, ovog utorka. U uredništvu emisije igrom su slučaja doznali da te večeri u Splitu započinje peto izdanje Pričigina, festivala pričanja priča, pa su u HRT-ovo dopisništvo pozvali prijatelja Petra Filipića, direktora festivala, i mene kao urednika festivalskog programa. I sve je bilo okej, standardno građanski poluatraktivno, do posljednje minute, u kojoj je voditelju Petru Vlahovu palo na pamet da nas pita o programu otvaranja, a na meni je bio red da odgovaram. I lijepo sam mu rekao da ćemo prvo dodijeliti drugu PričeST, nagradu za najbolju javnu priču u proteklih godinu dana. Na monitoru se lijepo vidjelo da mu je malo nelagodno, pa sam ga upitao želi li čuti tko je dobitnica nagrade, a on je krenuo vrdati i izbjegavati svaku mogućnost da iz mojih usta, ne njegovih, iziđe benigna činjenica da je drugu PričeST, s više od šest tisuća glasova čitatelja net.hr-a, nadmoćno osvojilo dvojezično izdanje SF-priča o jučer poslije sutra, "Child in Time / Dijete u vremenu", autorice Jadranke Kosor.

Nema sprdanja s Jacom, jok! Nevoljni Vlahov možda bi to sam i dopustio (ne vjerujem, no dopuštam mogućnost da bi barem propustio) ali tko zna kako bi onda reagirala Hlodranka Luksor?!

Ne znam za vas, ali ja ću nastaviti s ustaljenom praksom: u vrijeme kad ide "Hrvatska uživo", ubijat ću oko. Da mi Hrvatska uživo ne ubije volju za životom i zajebancijom.

Hrvatska uživo

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 23.03.11. 13:00

hahahahhaaahahahahahha... jadna zemljo ko te gazi... hahahhaa


registracija
30/6/05

astajcic, 23.03.11. 23:12

Gledao emisiju, nisam znao pozadinu priče, al sad mi je jasno zašto je vlahov izgledao kao da mu četa šuljeva okupira analni otvor!! :))


registracija
27/12/06

Skipp, 25.03.11. 19:53

Baretiću, ova ideja o uvrštavanju pižolota u UNESCO-v registar nematerijalne kulturne baštine vrijedi ti ordena Zasluge za narod za zlatnim dlakama! Ako su mogle rere i gange što ne bi i sijesta , konačno buka od hrkanja nije ništa manje melodiozna od buke od gangi....


registracija
26/7/09

odredjen, 26.03.11. 21:30

svaka cast Renato, iako si mogao biti sarkasticniji u svom odgovoru, barem liku poput Vahova, jednom od najantipaticnijih faca na TV ikada. Da ne kazem, jednom od najvecih uvlakaca ikada, ali to se ionako zna... Nije li ono njegova snimka drkanja toboze "iscurila" u javnost?


registracija
18/1/11

Hodak, 28.03.11. 11:57

Gosp. Baretic, Vi ste u cijeloj prici najveca sramota, pratili smo tu emisiju, koja je btw. jedna od najgledanijih na HTVu u kojoj ste Vi ispali, malo je reci nametljivi i vrlo iritantni!!! Znate kakva je politika, barem bi to trebali i uopce nevidim razloga za ovaj clanak! ...koji je premasio granice dobrog ukusa!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika