23.03.2011. / 16:42

Autor: Totalsport

Japan nije odustao od kandidature za OI 2020

Potvrdio je to u srijedu Japanski olimpijski odbor, demantirajući na taj način izjavu Marija Pescantea otprije dva dana

Logo olimpijskih igaraLogo olimpijskih igaraJapan i dalje razmatra mogućnost kandidature za Olimpijske igre 2020. godine unatoč trenutnoj krizi u kojoj se nalazi zemlja nakon razornog potresa, te tsunamija i prijeteće nuklearne katastrofe.

Potvrdio je to u srijedu Japanski olimpijski odbor, demantirajući na taj način izjavu Marija Pescantea otprije dva dana. Šef rimske kandidature za OI 2020. je medijima rekao kako mu je japanski veleposlanik u Italiji potvrdio da se njegova zemlja neće utrkivati za Igre.

- Iznenađeni smo Pescanteovim komentarima. Još uvijek razmatramo hoćemo li se kandidirati. Nismo promijenili našu politiku. Održat ćemo strategijski sastanak sljedeći utorak i donijeti konačnu odluku - izjavio je Yasuhiro Nakamori, direktor za međunarodne odnose u Japanskom olimpijskom odboru.

Rim je jedini grad koji je dosad službeno istaknuo svoju kandidaturu, a osim Japana (vjerojatno Tokio), u utrku za organizaciju Igara do 1. rujna bi se mogli uključiti i Durban, Madrid, Istanbul, Doha, Dubai i Casablanca.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika