23.03.2011. / 19:12

Autor: Hina

Sudac Marić od Uefe traži milijun eura

Bjelovarski nogometni sudac Bruno Marić danas je u pratnji odvjetnika Vladimira Gredelja održao novinarsku konferenciju u hotelu Westin na kojoj je najavio podizanje tužbe protiv Europske nogometne federacije (Uefa) u kojoj će zahtjevati milijun eura odštete.

Bruno MarićBruno MarićBjelovarski nogometni sudac Bruno Marić danas je u pratnji odvjetnika Vladimira Gredelja održao novinarsku konferenciju u hotelu Westin na kojoj je najavio podizanje tužbe protiv Europske nogometne federacije (Uefa) u kojoj će zahtjevati milijun eura odštete.

Marić se prošle godine našao u središtu kladioničarske afere i osumnjičen je za namještanje prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. godine. Tijekom istrage ga je ispitao famozni Uefin istražitelj Robin Bokšić koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Uefine Disciplinske komisije Peter Limacher podnio ostavku. Gredelj je najavio kako Uefa ima deset dana da ponudi dokaze protiv Marića ili da objavi javnu ispriku.

"Ukoliko se to ne dogodi podići ćemo tužbu na milijun eura i to u Hrvatskoj. Zbog Bokšića i Limachera Marić je diskreditiran kao čovjek i kao nogometni sudac," kazao je Gredelj.

Marić se na tužbu odlučio nakon nemilih scena u Vinkovcima gdje je sudio utakmicu između Cibalije i Dinama, a odvjetnik Gredelj je najavio i podizanje tužbe protiv predsjednika Cibalije Željka Čule za klevetu.

"Od kad se moje ime spomenulo u istrazi o namještanju utakmica na mene se vrši pritisak gdje god dođem. Ponašanje dužnosnika Cibalije je bilo nedopustivo," kazao je Marić, dok je Gredelj dodao: "To je bilo divljaštvo i za takve ljude ne smije biti mjesta u nogometu."

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika