23.03.2011. / 21:58

Autor: Totalsport

Navratilova: Federer će teško opet do broja 1

Nadal dominira, a Đoković je ove godine već tri puta pobijedio Federera. Učinio je to i lani na US Openu. Đokovićevo samopouzdanje je sada ogromno – dodala je Navratilova

Roger FedererRoger FedererMartina Navratilova, legenda svjetskog tenisa, sugerira kako je najbolje vrijeme Švicarca Rogera Federera prošlo.

Navratilova je osvajačica čak 18 pojedinačnih Grand Slam naslova u karijeri. Roger Federer ih je osvojio 16. Ta ionako rekordna brojka za muški tenis može se i povećati, sugerira naturalizirana Amerikanka, ali izražava sumnju da će ''čarobnjak iz Basela'' vratiti poziciju broj 1 u svjetskom poretku, koju je držao 237 tjedana u karijeri. Federer je trenutno tek treći na ATP ljestvici, iza Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, koji ga je preskočio na drugom mjestu.

- Ne vjerujem da će Federer više ikada igrati onako dobro kao što je to bio slučaj prije tri ili četiri godine. To ne znači da on više ne može osvojiti Grand Slam turnir, to se ne može reći, ali teško mogu zamisliti da bi se opet mogao popesti na prvo mjesto ATP ljestvice – rekla je Navratilova.

- Nadal dominira, a Đoković je ove godine već tri puta pobijedio Federera. Učinio je to i lani na US Openu. Đokovićevo samopouzdanje je sada ogromno – dodala je Navratilova.

Budući da je svoje mišljenje iznosila dok je promovirala ovogodišnje izdanje ekshibicjskog turnira u Liverpoolu, neizbježno je bilo i pitanje o najboljem britanskom tenisaču Andyju Murrayju.

- Morao bi očvrsnuti ako želi osvojiti Grand Slam. Mislila sam da će ga već do sada uzeti, ali ima još uvijek dovoljno vremena. Andy je još uvijek u najboljim godinama, ali svake godine će biti sve teže s obzirom na pritisak i očekivanja. Ima talenta, to nije upitno, ali bi morao mentalno biti čvršći. Ne može za vrijeme meča gledati prema ljudima u svom boksu i urlati na njih kao da je netko od njih kriv što je on upravo promašio svoj forhend – kaže Navratilova.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika