24.03.2011. / 16:35

Autor: Ante Mihić

Redizajn Opelovih uspješnica: Automobilski div predstavio tri različita modela

Iako nije uobičajena praksa da se u jednom danu predstave tri automobila, činjenica da se uglavnom radi o redizajnu postojećih modela razlog je zašto je Opel odlučio hrvatskim medijima predstaviti sva svoja tri aduta od kojih očekuje odlične prodajne rezultate

Astra Sports Tourer, Corsa i AntaraAstra Sports Tourer, Corsa i AntaraU Zaboku, točnije u Dvorcu Gjalski 24. ožujka 2011. godine održana je prezentacija novih Opelovih modela: Astre Sports Tourer, Corse i Antare. Iako nije uobičajena praksa da se u jednom danu predstave tri automobila, činjenica da se uglavnom radi o redizajnu postojećih modela razlog je zašto je Opel odlučio hrvatskim medijima predstaviti sva svoja tri aduta od kojih očekuje odlične prodajne rezultate. Najznačajniji ili možda najvažniji model tijekom prezentacije bila je nova Astra Sports Tourer, koja donosi potpuno novi stil, praktičnost i ekološki prihvatljive tehnologije u segment kompaktnih karavana, pružajući vlasnicima mogućnost da koriste jedno vozilo za profesionalne i istovremeno privatne potrebe.

Astra Sports Tourer svoj fokus stavlja na prvoklasnu kvalitetu i funkcionalnost, a na skulpturalnost unutrašnjosti već viđenu kod Astre hatchback, dodana je mogućnost prijevoza veće količine prtljage. Učinkovit dizajn prtljažnika koji omogućuje utovar impresivnih 1.550 litara tereta praćen je pametnim, luksuznim značajkama kao što su nova stražnja sjedala FlexFold – sustav kojim se stražnja sjedala preklapaju na dodir gumba. Sportski izgled Astre Sports Tourer prati jednako sportsko iskustvo vožnje. Novi karavan dijeli isti inovativni stražnji ovjes i mehatroničko podvozje FlexRide kao i hatchback-verzija. Ostale značajke, vodeće u klasi, kao što su prilagodljiva prednja svjetla AFL+ i ortopedski certificirana ergonomska prednja sjedala dodaju dašak luksuza i sigurnosti užitku vožnje.

AntaraAntaraVelik izbor motora sastoji se od devet ekonomičnih agregata i nudi raspon od 70 kW/95 KS do 132 kW/180 KS. Tehnologija Start/Stop koja također štedi gorivo bit će prvo predstavljena na motoru 1.3 CDTI (70 kW/95 KS) početkom iduće godine, a donijet će i smanjenje emisije ugljičnog dioksida na samo 109 g/km. Početna cijena Astre Sports Tourer za model 1.4 sa 100 KS iznosi 129 000 kuna što je u odnosu na konkurenciju i više nego prihvatljiv iznos. Preobražaj Opel Corse i dalje traje: nakon 2010. i obnavljanja svega što je ispod haube, Opelov najuspješniji mali automobil 2011. godine dobiva novu garderobu. Redizajnirano lice daje novoj Corsi sportskiji i izražajniji izgled, čineći je prepoznatljivom kao dio nove Opelove obitelji. Nove boje karoserije i interijera sjajno izgledaju, dok je ponuda personaliziranih sportskih verzija čini privlačnijom nego ikada. Corsa sada također dolazi s novim multimedijskim sustavom nazvanim „Touch & Connect“ koji ima 5-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir, navigaciju koja pokriva 28 europskih država (Hrvatska ima ograničenu pokrivenost), Bluetooth te priključke za USB uređaje i iPod, sve po vrlo povoljnoj cijeni. Nova Corsa već je stigla u Opelove prodajne salone i dostupna je već od 73.656 kn.

Cijena se odnosi na model Corsa Selection sa 1.0 benzinskim motorom s 3 vrata (65 KS), a važnija oprema uključuje: klima uređaj, radio ca CD playerom, elektronske podizače prednjih stakala, centralno daljinsko zaključavanje. S naglašenim dizajnom eksterijera, novim motorima, novim podvozjem i poboljšanim interijerom, Opel Antara u modelskoj godini 2011. kombinira sportski užitak off-road vožnje s urbanim stilom. Posve novu ponudu motora čine dva dizelska agregata i jedna benzinska varijanta – svi su sukladni s emisijskim standardima Euro 5 i jamče poboljšane vozne performanse uz znatno manju potrošnju i emisije. Dva ponuđena prijenosa – šesterostupanjski ručni i automatski – također su konstrukcijski noviteti. Među naglašenim elementima dizajna vanjštine nove Antare ističe se nova rešetka s kromiranim okvirom, za Opel prepoznatljivom kromiranom prečkom i istaknutim logom. Ovaj trendovski crossover također ima nova svjetla za maglu, stražnja svjetla s novim uzorcima te prepoznatljivu zaštitnu ploču za podvozje sprijeda i straga.

Osvježeni interijer nudi nove, luksuznije presvlake i kvalitetniju plastiku, instrumente novog izgleda, redizajniranu središnju konzolu s dodatnim rješenjima za pohranu sitnica te kao opciju elegantne kožne presvlake Light Titanium. Nove sigurnosne i luksuzne značajke uključuju električnu ručnu kočnicu, indikator za ručno korištenje kod automatskih varijanti, deaktivaciju prednjih i bočnih suvozačkih zračnih jastuka radi sigurne montaže dječje sjedalice, predzatezače sigurnosnih pojaseva te graničnike sile zatezanja sprijeda, kao i paket alata za popravak puknute gume. Početna cijena nove Antare sa 2.4 beniznskim agregatom 170 KS iznosi vrlo primamljivih 152 000 kuna što je iznos koji će sigurno privući sve istiniske ljubitelje SUV vozila.

Vezane vijesti

Razmišlja li GM (opet) o prodaji Opela?

Razmišlja li GM (opet) o prodaji Opela?

Vijest su objavile internetske stranice "Auto-Bilda" izdavačke kuće Axela Springera, ali i "Der Spiegela" - lista kojem se možda može više vjerovati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika