24.03.2011. / 17:23

Autor: Totalsport

Lewis: Boltu bi bilo bolje da ne ide u skok u dalj

Zašto ne bi samo trčao i imao sjajnu i dugu karijeru?

Najbrži čovjek današnjice, Jamajčanin Usain BoltNajbrži čovjek današnjice, Jamajčanin Usain BoltAtletska legenda Carl Lewis, višestruki olimpijski pobjednik u sprinterskim dionicama i skoku u dalj, upozorio je najbržeg čovjeka današnjice, Jamajčanina Usaina Bolta, da mu nije pametno nastupati izvan svojih disciplina.

Bolt je izjavio da će na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine braniti naslove pobjednika na 100 i 200 metara, ali i da nakon toga pomišlja okušati se u skoku u dalj.

Umirovljeni američki atletičar osvajao je zlata u skoku u dalj na četirima Igrama (LA 1984., Seoul 1988., Barcelona 1992., Atlanta 1996.), čemu je u Los Angelesu i Seoulu dodao najsjajnija odličja na stometarskim dionicama. Pred domaćom publikom 1984. na sebe je stavio zlata i za najbržeg na 200 metara i u štafeti 4x100. Lewis je karijeru započeo skokom u dalj, a tek se potom prebacio na sprintersku, što je, kaže, mnogo jednostavnije nego proći obrnuti put.

- Te su dvije discipline u potpunosti drugačije. Da se sprinter prebaci u skakača u dalj isto je kao da obrambeni igrač američkog nogometa postane quarterback. Skok u dalj je teži. Ipak, quarterback u američkom nogometu može se prebaciti u obranu - veli Lewis koji misli i da je Boltu pokušaj promjene discipline nepotreban u kontekstu njegove sportske veličine.

- Zbog čega mu je potreban nastup u mojim disciplinama da bi definirao svoju veličinu? Zašto ne bi samo trčao i imao sjajnu i dugu karijeru? Možda i trčao na 400 metara? Ja nikada nisam tvrdio da moram izjednačiti Jesseja Owensa kako bi me se smatralo uspješnim - zaključio je Lewis.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika