25.03.2011. / 16:35

Autor: Totalsport

L'Equipe: Evra i Ribery od prve minute

Nogometaši Francuske danas u Luxembourgu protiv domaće reprezentacije igraju kvalifikacijski dvoboj skupine D za Europsko prvenstvo 2012. godine

Nogometaš njemačkog Bayerna Franck RiberyNogometaš njemačkog Bayerna Franck RiberyNogometaši Francuske danas u Luxembourgu protiv domaće reprezentacije igraju kvalifikacijski dvoboj skupine D za Europsko prvenstvo 2012. godine.

Francuzi će u gostima kod autsajdera tražiti i petu pobjedu u petom kvalifikacijskom nastupu, i to u najjačemu mogućem sastavu. To znači da izbornik Laurent Blanc u kadar prve momčadi vraća Patricea Evru i Francka Riberyja. Ljevonogi bočni branič Manchester Uniteda zamijenit će nedostupnog Erica Abidala, dok će Ribery oduzeti mjesto ofenzivnom veznjaku Marseillea Mathieuu Valbueni.

Zanimljivo je da će Ribery, za razliku od pozicije koju igra u Bayernu, protiv Luksemburga zaposjesti mjesto na desnom krilu. Izbornik je, pet dana uoči prijateljske utakmice s Hrvatskom u Parizu, najavio da će od svojih nogometaša tražiti što veći broj golova.

- Prije pet mjeseci pobijedili smo Luksemburžane na vlastitu tlu samo 2-0. Stvorili su nam prilične probleme, dobro se branili. Moramo pokazati više brzine i intenziteta no što smo u prvoj utakmici, te nastojati postići što je više moguće golova – rekao je Blanc, odgovorivši također na pitanje o povratku u sastav Riberyja i Evre, koje dosad nije pozivao jer su bili u pokori zbog kolovođenja igračkom pobunom tijekom Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

- Očekivali smo da će se o tome naširoko razglabati, i da će biti podijeljenih mišljenja. Jedino što mogu ponoviti jest da moramo okrenuti novu stranicu, misliti o sadašnjosti i budućnosti, a ne o prošlosti. Nadam se da ćemo, nakon što njih dvojica nastupe, to ružno poglavlje zauvijek zatvoriti.

Prema pisanju L'Equipea, danas bi protiv Luksemburga trebala istrčati sljedeće francuska postava: Lloris - Sagna, Rami, Mexes, Evra - A. Diarra (M'vila), Gourcuff - Ribéry, Nasri, Malouda - Benzema.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika