27.03.2011. / 20:30

Autor: Hina

Nogometni djelatnici okupljeni oko Štimca ne priznaju legitimitet aktualnog vodstva HNS-a

Nogometni djelatnici okupljeni oko Igora Štimca u nedjelju poslijepodne su u zagrebačkom hotelu Westin održali radni sastanak na kojem su zaključili da ne priznaju legitimitet predsjednika HNS-a Vlatka Markovića i aktualnog vodstva Saveza.

Igor ŠtimacIgor ŠtimacNogometni djelatnici okupljeni oko Igora Štimca u nedjelju poslijepodne su u zagrebačkom hotelu Westin održali radni sastanak na kojem su zaključili da ne priznaju legitimitet predsjednika HNS-a Vlatka Markovića i aktualnog vodstva Saveza.

Ovaj sastanak uslijedio je nakon što je u petak Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza zbog nepoštivanja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika suspendirala na dvije godine Štimca i sve sudionike izvanredne izborne skupštine održane 20. veljače na kojoj je Štimac izabran za predsjednika HNS-a. Suspendiranim članovima zabranjeno je obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine, a to ujedno znači da neće moći sudjelovati na Skupštini HNS-a zakazanoj za 19. travnja, a koju je sazvao Vlatko Marković.

"Ova je kazna apsurdna i dovoljno govori o slabostima u nogometnoj organizaciji. Ne priznajemo odluku o kažnjavanju i nemamo namjeru nazočiti skupštini HNS-a zakazanoj za 19. travnja", objasnio je Štimac.

Na sastanku u Westinu bila je većina od 27 suspendiranih delegata, odnosno predstavnici 13 županijskih nogometnih saveza, rekao je Štimac, dodavši da su sa onima koji nisu mogli doći na sastanak obavljene konzultacije. Govoreći o "apsurdnim kaznama" koje je izrekla Disciplinska komisija, Štimac je dodao da "među kažnjenima nema nekih ljudi koji su bili nazočni na svim našim sastancima".

Štimac je podsjetio da je Ministarstvu uprave već odavno podnesen zahtjev za preispitivanje zakonitosti Skupštine HNS-a iz prosinca prošle godine kada je Vlatko Marković izabran za predsjednika Saveza.

"U tom podnesku podsjetili smo na Statut HNS-a u kojem se ističe da osobe protiv koji se vodi kazneni postupak za djelo za koje je zapriječena zatvorska kazna od najmanje tri godine ne mogu obavljati funkcije u nogometu. Prema tome Zdravko Mamić, Pero Vićan i Miroslav Uljan nisu mogli biti prisutni na skupštini u prosincu, a bez njih nema kvoruma. Stoga apeliramo na ministarstva uprave i sporta da počnu primjenjivati zakone", dodao je Štimac.

Sporovi oko vodstva HNS-a traju od 17. prosinca prošle godine kada je u glasovanju za predsjednika Nogometnog saveza Vlatko Marković pobijedio svog protukandidata Igora Štimca sa 25-24 glasa. Skupština je održana u napetoj atmosferi, a Štimac je osporavao pravo glasa pojedinim delegatima. Također, ustvrdio je da je na toj skupštini prekršen statut HNS-a i Zakon o sportu.

Nakon toga Štimac je 19. siječnja dostavio u HNS potpise 23 delegata koji su zatražili sazivanje izvanredne izborne skupštine u roku od 30 dana. Na to je Vlatko Marković odgovorio 16. veljače, sazvavši skupštinu HNS-a za 19. travnja.

Ipak, protivnici aktualnog vodstva HNS-a su 20. veljače održali izvanrednu izbornu skupštinu u zagrebačkom hotelu Westin. Na njoj je nazočilo 25 od 49 delegata, čime je skupština po tvrdnjama sudionika dobila legalitet, a svi nazočni su izabrali Štimca za predsjednika, te su ujedno poništili sve odluke sa skupštine održane 17. prosinca.

No, za vodstvo HNS-a predvođeno Markovićem odluke sa izvanredne skupštine od 20. veljače su nelegalne, a u prilog im ide i dopis Fife i Uefe u kojem se navodi da se neće priznati nikakve odluke donesene na izvanrednoj skupštini.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
19/6/10

odimidodjimi, 28.03.11. 02:46

Igore, Igore... badava se koprcas i glumis klauna, jer ko je jamio, jamio je...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika