29.03.2011. / 21:32

Autor: Hina

Stritar: Otklonjene su sve greške, nema razloga da NE Krško ne počne opet raditi

Ravnatelj slovenske uprave za nuklearnu sigurnost Andrej Stritar izjavio je u utorak da su greške u nekim sustavima nuklearke Krško otklonjene i da nema razloga da ona ponovno ne počne raditi.

Nuklearna elektrana KrškoNuklearna elektrana KrškoRavnatelj slovenske uprave za nuklearnu sigurnost Andrej Stritar izjavio je u utorak da su greške u nekim sustavima nuklearke Krško otklonjene i da nema razloga da ona ponovno ne počne raditi.

"Danas smo izvršili inspekcijski pregled, greške su otklonjene i nema razloga da nuklearka Krško ne bude opet uključena", rekao je Stritar za večernji dnevnik Slovenske televizije.

Prije inspekcijskog pregleda u utorak, uprava za nuklearnu sigurnost u priopćenju je navela da je za ponovno uključenje nuklearke, koja se automatski zaustavila zbog ispada jednog dalekovoda i pada napona u srijedu prošlog tjedna, ujutro potrebno ukloniti zamijećna odstupanja u sustavu ulja koje osigurava nepropusnost glavnog generatora, te ulja za podmatzivanje turbine, kao i ukloniti manji kvar na motoru pumpe reaktora.

Nije poznato kada će nuklearka Krško ponovno početi raditi i biti priključena na mrežu. Prema ranijem priopćenju uprave za nuklarnu sigurnost najavljivalo se da bi do toga moglo doći potkraj ovog tjedna.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika