30.03.2011. / 16:11

Autor: Hina

Više od 10 tisuća posjetitelja razgledalo "Pompeje"

Više od 10 tisuća posjetitelja pogledalo je dosad izložbu "Pompeji - život u sjeni Vezuva" koja je 15. ožujka otvorena u Klovićevim dvorima, a na kojoj izložene dragocjenosti iz napuljskog Nacionalnog arheološkog muzeja rekonstruiraju i svjedoče o životu u Pompejima prije erupcije Vezuva 79. godine.

Foto: Žarko Bašić/PIXSELLFoto: Žarko Bašić/PIXSELLViše od 10 tisuća posjetitelja pogledalo je dosad izložbu "Pompeji - život u sjeni Vezuva" koja je 15. ožujka otvorena u Klovićevim dvorima, a na kojoj izložene dragocjenosti iz napuljskog Nacionalnog arheološkog muzeja rekonstruiraju i svjedoče o životu u Pompejima prije erupcije Vezuva 79. godine.

U Galeriji Klovićevi dvori ističu da je riječ o iznimnom broju posjetitelja u samo dva tjedna nakon otvorenja te su tom prigodom jučer besplatnim ulaznicama i katalogom nagradili dvije jubilarne posjetiteljice - Joannu Rybacka Barisic i Katarinu Rybacka, koje su stigle čak iz Poljske.

U Klovićevim dvorima nadaju se i dalje velikom interesu za "Pompeje" te najavljuju da će i dalje nastaviti dijeliti nagrade jubilarnim posjetiteljima.

Kroz stotinjak predmeta, četiri okamine i dvije skulpture, predstavljena je dinamična svakodnevica Pompeja i njegovih dvadeset tisuća stanovnika, od kojih je oko tri tisuće zajedno s gradom nestalo nakon erupcije vulkana. Grad je ostao dugo zatrpan, a kada je slučajno otkriven 1600 godina kasnije, otkrio je zaustavljenu sliku života ondašnje rimske Colonije Cornelia Veneria Pompeianorum.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika