31.03.2011. / 13:19

Autor: Nacional.hr

Geofoto u potpunosti preuzeo crnogorsko tržište

Projekt vrijedan 840 tisuća eura obuhvaća izradu katastra nekretnina sa gotovo 11 tisuća parcela

Mićo Orlandić i Zvonko BiljeckiMićo Orlandić i Zvonko BiljeckiGeofoto je potpisao ugovor o provedbi projekta "Katastar nekretnina za 18 katastarskih općina općine Plav" sa Upravom za nekretnine Crne Gore .

Ugovor vrijedan više od 840 tisuća eura financira Svjetska banka, a potpisali su ga predsjednik Uprave Geofota dr.sc. Zvonko Biljecki te ravnatelj Uprave za nekretnine Crne Gore, Mićo Orlandić.

"Ovim projektom, trećim ugovorom u nizu od ukupno četiri velika projekta koji se u ovom trenutku izvode u Crnoj Gori, u potpunosti smo preuzeli crnogorsko tržište u domeni geoprostornih sustava. Poslovnim planom za 2011. predviđamo preko 70% izvoza, a sa ova dva ugovora u zadnjih 7 dana tom ambicioznom cilju smo sve bliži", izjavio je Zvonko Biljecki prilikom potpisivanja.

Spomenuti projekt izrade katastra nekretnina izvodi se na površini od 45.106 hektara i obuhvaća gotovo 11.000 parcela, točnije uključuje novu izmjeru 18 katastarskih općina na području općine Plav. Za navedeno područje trenutno ne postoje katastarske podloge u grafičkom obliku te će se kroz ovaj projekt, po prvi puta, granice vlasništva na cijelom terenu izmjeriti iznimno preciznim geodetskim mjerenjima. U svrhu provedbe projekta čiji je rok izvedbe 14 mjeseci, Geofoto će na terenu angažirati dvadesetak svojih iskusnih stručnjaka.

Također, Geofoto je od tvrtke Blom ASA preuzeo ugovor za izvođenje još jednog sličnog projekta u Crnoj Gori. Riječ je o projektu "Izrada katastra nekretnina za 15 katastarskih općina Andrijevca i Mojkovca" čime je zagrebačka tvrtka dobila nove poslove u vrijednosti od 18,5 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Geofoto preuzeo topografski informacijski sustav Venecije

Geofoto preuzeo topografski informacijski sustav Venecije

Predsjednik Uprave Geofota, Zvonko Biljecki potpisao je danas u Veneciji ugovor o suradnji na izradi topografskih karata i topografske baze podataka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika