01.04.2011. / 11:13

Autor: Totalsport

Planiranjem bombaškog napada želio doći do novca

Navodno je "napadač" imao plan izvjestiti policiju kako je eksploziv postavljen na Signal Iduna Parku, stadionu koji će u subotu biti domaćin derbi utakmici 28. kola Bundeslige između vodeće Borussije i trećeplasiranog Hannovera

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPristižu nove informacije kada je u pitanju akcija njemačke policije, koja je u četvrtak očigledno onemogućila planiranje bombaškog napada u Dortmundu.

Naime, poznato je da je uhićena osoba 25-godišnji Nijemac, a čin se dogodio u Kölnu. Osoba je uhićena poslije anonimne dojave koju je policija zaprimila putem e-maila.

Ispitivanjem je policija i saznala lokacije na kojima je uhićeni skrivao eksplozivne naprave. Jedna lokacija je bila neposredno kraj stadiona nogometnog kluba Borussije iz Dortmunda, a druga u Krefeldu, u stanu uhićenoga. Također, početkom godine je već ustanovljeno da se planiraju dva bombaška napada na njemačkom tlu.

Policija također pretpostavlja da bi cijeli plan bio izveden samo radi iznuđivanja novca, a tek će se ustanoviti je li u napravama uistinu postojao pravi eksploziv. Navodno je "napadač" imao plan izvjestiti policiju kako je eksploziv postavljen na Signal Iduna Parku, stadionu koji će u subotu biti domaćin derbi utakmici 28. kola Bundeslige između vodeće Borussije i trećeplasiranog Hannovera.

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika