10.06.2002. / 00:00

Autor: Eduard Šoštarić

Spriječena poljoprivredna katastrofa

POLICIJA OTKRILA SKLADIŠTE LAŽNOG HERBICIDA KRAJ ZAPREŠIĆA

Skladište u Prigorju Brdovečkom kraj Zaprešića otkriveno je 21. svibnja, a u njemu je pronađeno više od 122 tisuće litara raznih vrsta herbicida, odnosno sredstava za zaštitu bilja, od kojih je 99 tisuća litara lažno.

POLICIJA OTKRILA SKLADIŠTE LAŽNOG HERBICIDA KRAJ ZAPREŠIĆA
Hrvatska policija otkrila je na području Zaprešića skladište s više od 122 tisuća litara većinom “lažnog” herbicida, vrijednog oko sedam milijuna kuna, koji bi, da je dospio na poljoprivredna zemljišta, prepolovio urod kukuruza i nanio štetu od oko 100 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u ravnateljstvu policije. Skladište u Prigorju Brdovečkom kraj Zaprešića otkriveno je 21. svibnja, a u njemu je pronađeno više od 122 tisuće litara raznih vrsta herbicida, odnosno sredstava za zaštitu bilja. Laboratorijskom analizom uzoraka u Zavodu za zaštitu bilja za poljoprivredu i šumarstvo i jedine hrvatske tvrtke ovlaštene za proizvodnju herbicida “Herbos” iz Siska, utvrđeno je da je 99 tisuća litara, pakiranih u krivotvorenu ambalažu, ustvari obojena vodu bez supstance za zaštitu bilja, odnosno da je riječ o “lažnom” herbicidu, koji ne sprječava stvaranje korova. Za preostalih 23 tisuće litara utvrđeno je da su originalni herbicidi tvrtke “Herbos”. Kao organizatora nedozvoljene proizvodnje “lažnog” herbicida policija je danas osumnjičila automehaničara J. P. (39). Ne želeći otkriti njegov identitet, rečeno je da je protiv njega podnesena kaznena prijava za nedozvoljenu proizvodnju, trgovinu, povredu industrijskog vlasništva i neovlaštenu uporabu tuđe tvrtke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika