01.04.2011. / 14:42

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ traži da Čović ode s čela Holdinga zbog afere oko HEP-ovih stanova

Član HDZ-ova Kluba zastupnika u skupštini Stanko Gačić drži da bi bilo moralno da Čović podnese ostavku budući je s još sedmoricom članova Uprave HEP-a osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti zbog prodaje HEP-ovih stanova

Ivo Čović (arhiva)Ivo Čović (arhiva)HDZ-ov Klub zastupnika zagrebačke skupštine protivi se političkom kadroviranju u Zagrebačkom holdingu i "uhljebljenju" podobnih članova SDP-a i HNS-a, vezano uz odluku skupštine Gradske plinare Zagreb opskrba kojom je na mjesto njezina direktora imenovan visoki SDP-ov dužnosnik Mladen Pejnović.

Time je potvrđena praksa "političkog uhljebljenja" SDP-ovih i HNS-ovih kadrova na čelna mjesta u Zagrebačkom holdingu, istaknula je danas na konferenciji za novinare u sjedištu zagrebačkog HDZ-a predsjednica Kluba HDZ-ovih zastupnika u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić.

Donesena je i odluka o razrješenju članova Nadzornog odbora Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Zagreb opskrba u kojoj su, između ostalih razriješeni i HDZ-ovi te predstavnici drugih političkih opcija, a novim članovima imenovani su isključivo predstavnici SDP-a im HNS-a, dodala je.

Drži da je takvim potezom SDP pokazao, kao i imenovanjem članova vijeća Pučkog otvorenog učilišta, da ga jedino zanimaju funkcije i fotelje, a ne razvoj Grada. Ne protivimo se razrješenju naših članova, nego se zalažemo da se članovi nadzornih odbora biraju javnim natječajem, stručni, nestranački ljudi, kazala je Mađerić.

U masi novih radnih mjesta koja se otvaraju, posebice u Direkciji holdinga izmišljenih za politički podobne i probrane članove isključivo SDP-a i HNS-a, predsjednik Uprave holdinga Ivo Čović i njegova ekipa pripremaju i novi "call centar" za pružanje potrebnih informacija korisnicima sa svrhom novog zapošljavanja 50-ak članova SDP-a i HNS-a te njegovo korištenje u svrhu SDP-ove predizborne kampanje, tvrdi Mađerić.

Odgovarajući na novinarski upit Mađerić je rekla kako im je poznato da se iz SDP-a i HNS-a vrši politički pritisak na Čovića da u Direkciji holdinga da zaposli njihove politički podobne članove.

Nije željela špekulirati o navodnom pismu predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića čelnicima holdingovih podružnica sa zahtjevom da zaposle SDP-ove članove.

Član HDZ-ova Kluba zastupnika u skupštini Stanko Gačić drži da bi bilo moralno da Čović podnese ostavku budući je s još sedmoricom članova Uprave HEP-a osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti zbog prodaje HEP-ovih stanova, garaža i poslovnih prostora, oštetivši ga za više od 2,5 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika