Objavljeno u Nacionalu br. 803, 2011-04-05

Autor: Kristina Gaćarić

Naše najbolje ulaganje u budućnost

Nacional i partneri potpisivanjem ugovora službeno su označili početak ovogodišnje Top stipendije

Svečanom potpisivanju ugovora partnera najveće stipendije u Hrvatskoj nazočili su: zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, Mladen Pejković i Dubravka Jusić iz Vipneta, Gordana Kralik s osječkog sveučilišta, Maja Rendulić iz Erste Card Cluba, Ante Markov iz Janafa, Sina Karli iz NCL Media Grupe, Izet Aganović iz Ureda predsjednika, Vesna Strenja iz Hrvatske poštanske banke, Darko Markotić iz Ine, Frane Skoblar iz Turisthotela, Vladimir Stračić sa Sveučilišta u Zadru, Blaženka Divjak sa Sveučilišta u Zagrebu i Ivica Čičmir Vestić iz Tankerske plovidbeSvečanom potpisivanju ugovora partnera najveće stipendije u Hrvatskoj nazočili su: zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, Mladen Pejković i Dubravka Jusić iz Vipneta, Gordana Kralik s osječkog sveučilišta, Maja Rendulić iz Erste Card Cluba, Ante Markov iz Janafa, Sina Karli iz NCL Media Grupe, Izet Aganović iz Ureda predsjednika, Vesna Strenja iz Hrvatske poštanske banke, Darko Markotić iz Ine, Frane Skoblar iz Turisthotela, Vladimir Stračić sa Sveučilišta u Zadru, Blaženka Divjak sa Sveučilišta u Zagrebu i Ivica Čičmir Vestić iz Tankerske plovidbeU Hrvatskom institutu za povijest prošloga tjedna obilježena je deseta godišnjica akcije Top stipendija za top studente koju je pokrenuo tjednik Nacional, kako bi pomogao najboljim studentima u njihovu obrazovanju. Na događaju su potpisani ugovori između Nacionala i partnerskih tvrtki: Janaf d. d., INA – industrija nafte d. d., Erste Card Club d. d., Hrvatska poštanska banka d. d., Vipnet d. o. o. te Tankerska plovidba i Turisthotel iz Zadra, čime je i službeno počeo natječaj za ovogodišnju Top stipendiju za top studente. Tvrtke partneri Top stipendije zajedno su osigurale ukupan stipendijski fond u iznosu od 1.080.000 kuna. Stipendije u iznosu od 40 tisuća kuna dobit će 27 studenata, koje će odabrati Stipendijsko vijeće sastavljeno od prorektora hrvatskih sveučilišta i visokih škola, te Stipendijska komisija sastavljena od članova tvrtki partnera koji će zajedno odabrati ovogodišnje najbolje studente.

"Za NCL Media Grupu ovo je veliki dan jer obilježavamo 10. obljetnicu Top stipendije. Raduje me što mogu najaviti početak akcije kojom nagrađujemo trud i zalaganje najboljih hrvatskih studenata. Posebno me veseli što se projekt uspio održati unatoč financijski nestabilnom razdoblju te da je Nacional i ove godine uspio okupiti prijatelje Top stipendije koji su osigurali sredstva. U stipendiju je do sada uloženo 10 milijuna kuna, a podijeljeno je 247 stipendija za studente različitih studija", istaknula je Sina Karli, direktorica svih izdanja NCL Media Grupe. Darko Markotić, izvršni direktor Ine, prilikom potpisivanja ugovora za Top stipendiju rekao je: "Iznimno mi je drago što je INA i ove godine partner Top stipendije jer je ideja nagrađivanja akademske izvrsnosti i svestranosti interesa hvale vrijedan projekt. Vjerujem da je ulaganje u vrijedne, pametne mlade ljude, ulaganje u cijelo društvo." U povodu jubileja bit će snimljen film u kojem će biti prikazane životne priče o najuspješnijim Top studentima, a snimanje filma omogućili su Vlada RH, Sveučilište u Zadru, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku i Sveučilište u Zagrebu. Film će u sljedeća dva mjeseca biti prikazan na sveučilištima diljem Hrvatske "Zna se da na mladima svijet ostaje", rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, i izrazio zadovoljstvo što je Vipnet od početka partner Top stipendije: "Divno je čuti kakve je divne ljude ovaj projekt iznjedrio i zato smo ponosni što smo mogli pomoći." Ante Markov, predsjednik Uprave Janafa, naglasio je da projekti poput Top stipendije u ovim kriznim vremenima trebaju biti privilegirani:

Izet Aganović;
Savjetnik predsjednika Ive Josipovića za znanost i obrazovanje istaknuo je kako je riječ o jednom od najpoštenijih izbora za najbolje studenteIzet Aganović; Savjetnik predsjednika Ive Josipovića za znanost i obrazovanje istaknuo je kako je riječ o jednom od najpoštenijih izbora za najbolje studente"Projekti poput ovog koji zagovaraju znanje i stjecanje vještina zasigurno će dati doprinos stvaranju nove vrijednosti kako bismo mogli izgraditi bolje, kvalitetnije, ali i pravednije društvo i gospodarstvo." Da je ulaganje u znanje najbolja investicija rekla je i Maja Rendulić, savjetnica predsjednika Uprave Erste Card Cluba: "Naša tvrtka je iznimno osviještena za potrebe društva, stoga podupiremo znanje jer smo svjesni da naša tvrtka može napredovati samo na taj način." Vesna Srenja, direktorica ureda za marketing Hrvatske poštanske banke, također je naglasila da u HPB-u znaju da je ulaganje u znanje najbolja investicija i da je Top stipendija posebna jer hrvatske studente potiče na izvrsnost i trud. Zadovoljstvo što su svojim partnerstvom s Top stipendijom poduprli razvoj znanja i izvrsnosti najboljih hrvatskih studenata izrazili su i Ivica Čičmir Vestić, član Uprave Tankerske plovidbe i Frano Skoblar, direktor Turisthotela. Prijatelj Top stipendije je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a na potpisivanju je bila njegova zamjenica Jelana Pavičić Vukičević: "Sad vidimo koliki je vizionar bio pokojni Ivo Pukanić, osnivač NCL Media Grupe, kad je prije deset godina shvatio da u hrvatskim tvrtkama postoji financijski potencijal koji može motivirati i nagraditi najbolje studente. Grad Zagreb, osim što podržava Top stipendiju, podržava i rad nacionalne zaklade za potporu učenicima i studentima, a i sami od 1992. stipendiramo najbolje učenike, poslijediplomante i doktorante, studente iz socijalno ugroženih obitelji te dodjeljujemo stipendije za iznimno nadarene studente." Top stipendija je imala podršku bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Meseća, a podržava je i njegov nasljednik Ivo Josipović, u čije je ime na potpisivanje ugovora došao njegov savjetnik za znanost i obrazovanje Izet Aganović, koji je najavio druženje laureata i sponzora u Uredu predsjednika u rujnu ove godine.

"Smatram da je ovo jedan od najpoštenijih izbora za najbolje studente. Svake godine za Top stipendiju bude prijavljeno oko 700 kandidata, a ove godine će se dodijeliti 27 stipendija. U ovih deset godina još se nije dogodilo da je neka od dodijeljenih stipendija poništena, što najbolje pokazuje koliko je ovaj projekt ozbiljan i hvalevrijedan", rekao je Izet Aganović. U ovom broju objavljujemo kupon za Top stipendiju koji je nužno priložiti uz prijavnicu koju studenti mogu pronaći na web stranici www.topstipendija.net ili u referadi matičnog fakulteta. Kupone, koje je nužno priložiti uz navedene prijavnice, objavljivat ćemo u svakom broju tjednika Nacional zaključno do 24. svibnja 2011.

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika