05.04.2011. / 15:20

Autor: Hina

Lučin: Očekujem učinkovitu istragu afere Daimler

"Nikakvih posebnih komentara nemam, jer ono što sam uspio vidjeti u medijima, ne vidim konkretno ništa, pa ne bih ništa ni komentirao. Dobro je da se ta priča razvija i dobro je što se to dogodila i nadam se da će institucije sustava do kraja odraditi svoj posao"

Šime LučinŠime LučinBivši ministar unutarnjih poslova Šime Lučin kazao je da očekuje kako će se istraga o primanju mita pri nabavi vatrogasnih vozila biti sprovedena brzo i učinkovito i da će se utvrditi prava istina.

"To je zapravo jedini komentar, jer mislim da je to u interesu hrvatske države i svih onih koji se na ovaj ili onaj način spominju u toj priči da se zapravo, bar s mog aspekta, stvari razjasne i to što prije", rekao je Lučin za čijeg je mandata sklopljen ugovor s tvrtkom Daimlerom koja je na američkom sudu priznala da je pri ugovaranju poslova podmićivala vladine dužnosnike u Hrvatskoj.

"Nikakvih posebnih komentara nemam, jer ono što sam uspio vidjeti u medijima, ne vidim konkretno ništa, pa ne bih ništa ni komentirao. Dobro je da se ta priča razvija i dobro je što se to dogodila i nadam se da će institucije sustava do kraja odraditi svoj posao", rekao je Lučin u izjavi za Hinu.

Zbog povezanosti s aferom Daimler danas su uhićeni suvlasnici tvrtke 'IM Metal' iz Ozlja Ivan Žapčić i Marko Vuković te inženjer Tomica Godec.

Trojicu uhićenih policija sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te pranje novca. Navodne isplate za hrvatske vladine dužnosnike išle su preko IM Metala u visini od oko 3,02 milijuna eura, dok je još 1,6 milijuna eura isplaćeno preko američkih tvrtki Biotop i MRC iz Delawarea i Wyominga.

Vezane vijesti

'Kriza bi mogla dovesti do nacionalnog konsenzusa'

'Kriza bi mogla dovesti do nacionalnog konsenzusa'

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas, komentirajući medijske napise o mogućoj suradnji predsjednika Hrvatske demokratske zajednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika