07.04.2011. / 08:03

Autor: Hina

Bijelić: Slučaj Daimler nije u nadležnosti Uskoka

Načelnik kriminalističke policije Republike Hrvatske Vitomir Bijelić rekao je da istraga u slučaju Daimler još nije zaokružena, a s obzirom na to da su tri sobe osumnjičene kao odgovorne, a ne kao službene osobe, slučaj nije u nadležnosti Uskoka.

Vitomir Bijelić (Davor Puklavec/PIXSELL)Vitomir Bijelić (Davor Puklavec/PIXSELL)Načelnik kriminalističke policije Republike Hrvatske Vitomir Bijelić rekao je da istraga u slučaju Daimler još nije zaokružena, a s obzirom na to da su tri sobe osumnjičene kao odgovorne, a ne kao službene osobe, slučaj nije u nadležnosti Uskoka.

Slučaj Daimler nije više u nadležnosti Uskoka jer jer u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu, rekao je Bijelić u trećem Dnevniku Hrvatske televizije.

Protiv trojice osumnjičenika u aferi Daimler Marka Vukovića, Ivana Žabčića i Tomice Godeca karlovačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je danas pokretanje istrage i 30-dnevni pritvor. Oni su jučer uhićeni, u predistražnom postupku saslušani i nakon toga im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Bijelić je pojasnio kako kazneni zakon i zakon o Uskoku pozna nadležnost u odnosu na ova kaznena djela koja se stavljaju na teret trojici osumnjičenih - zlouporaba položaja i ovlasti te dodao kako je bitan uvjet da bi bili pod Uskočkom nadležnosti svojstvo osumnjičenika da je službena osoba.

U ovom slučaju riječ je o odgovornoj osobi, rekao je Bijelić.

Napomenuo je kako istraga još nije zaokružena do kraja jer trag novca upućuje na 1.850.000 eura, a čelnici Daimlera u SAD-u su priznali da su podmitili dužnosnike u Republici Hrvatskoj sa 4.800.000 dolara.

Odgovarajući na upit Bijelić je istaknuo kako u ovom trenutku MUP nema spoznaju da postoji sprega između uhićenih i politike te dodao da se u materijalu što su ga dobili iz Amerike ne mogu iščitati imena dužnosnika.

Odgovor koji nas zanima mogao bi se dobiti od njemačkih vlast, rekao je.

Bijelić je potvrdio kako je policija večeras dobila nalaz vještačenja DNA metodom koji upućuje na to da ostatci lubanje nedavno pronađene na zagrebačkom Jarunu pripadaju pokojnom Cvetku Simiću.

Dijelovi tijela bez glave srbijanskog kriminalca Cvetka Simića pronađeni su lani u ožujku u obližnjem jezeru Jarunu.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika