07.04.2011. / 12:34

Autor: Hina

Drastično smanjen broj kategorija za Grammyje

Američka akademija diskografskih umjetnosti odlučila je smanjiti broj kategorija za dodjelu glazbenih nagrada Grammy sa 109 na 78, objavljeno je u srijedu.

Jedan od prošlogodišnjih dobitnika, Bruno MarsJedan od prošlogodišnjih dobitnika, Bruno MarsAmerička akademija diskografskih umjetnosti odlučila je smanjiti broj kategorija za dodjelu glazbenih nagrada Grammy sa 109 na 78, objavljeno je u srijedu.

Ove promjene, prve u 52 godine otkako ova akademija dodjeljuje Grammyje, uključuju i promjenu glasačkog sustava. Ubuduće se, primjerice, nagrade u kategorijama za najbolje pop, country i R&B izvođače neće više dijeliti u muškim i ženskim kategorijama nego će biti objedinjene.

Među ostalim, izbačene su kategorije za najbolju rap izvedbu dueta ili grupe, neke od pop, rock i country instrumentalnih kategorija, kategorije lagane klasične glazbe, polke i glazbe autohtonog američkog stanovništva.

"Nakon pažljivog i opširnog razmatranja svih kategorija i glazbenih polja, odlučeno je da se kategorije moraju restruktuirati kako bi se i dalje osigurala kompetitivnost i prestiž koju nosi najcjenjenija glazbena nagrada", priopćio je predsjednik akademije Neil Portnow.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika