08.04.2011. / 19:03

Autor: Hina

Nevladine udruge: Policija je tolerirala nasilje zaštitara

Nevladine udruge Kuća ljudskih prava, GONG, Srpski demokratski forum i CESI smatraju kako su prosvjedi koji se događaju u Zagrebu i nadalje nenasilni te da je jučer policija, prilikom prosvjeda u povodu otvaranja shopping centra Cvjetno, tolerirala nerazumno i neopravdano nasilje zaštitara u Cvjetnom ili je sama koristila pretjerano nasilje na Markovom trgu, čime je policija prekršila niz zakonskih odredbi.

Tijekom prosvjeda došlo je do sukoba zaštitara i prosvjednikaTijekom prosvjeda došlo je do sukoba zaštitara i prosvjednikaNevladine udruge Kuća ljudskih prava, GONG, Srpski demokratski forum i CESI smatraju kako su prosvjedi koji se događaju u Zagrebu i nadalje nenasilni te da je jučer policija, prilikom prosvjeda u povodu otvaranja shopping centra Cvjetno, tolerirala nerazumno i neopravdano nasilje zaštitara u Cvjetnom ili je sama koristila pretjerano nasilje na Markovom trgu, čime je policija prekršila niz zakonskih odredbi.

Udruge zato zahtjevaju da unutarnja kontrola provede temeljitu istragu i primjereno kazni policijske djelatnike koji su, kako smatraju, prekršili više zakonskih odredbi te da se protiv "nasilničkih zaštitara podnesu prijave".

Također zahtjevaju da se žurno ustanovi povjerenstvo propisano novim zakonom o policiji kako bi mu mogle uputiti predstavku. "Tražimo da se žurno uvede i neovisni građanski nadzor nad radom Ministarstva unutarnjih poslova", stoji u priopćenju udruga koje dodaju kako su mjerodavni odbori Hrvatskog sabora dužni provesti raspravu o navedenim događajima.

Napominju kako će kao aktivisti za ljudska prava i sami s timom odvjetnika utvrditi koje vrste kaznenih prijava mogu podnijeti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 09.04.11. 01:49

Otvori ventile dalje od kuche
A doma NEDAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika