09.04.2011. / 12:31

Autor: Hina

ŽDO: Žalba na obustavu postupka u RH protiv M.Martića

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu protiv odluke Županijskog suda o obustavi kaznenog postupka protiv Milana Martića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva jer smatra da haaškom presudom, kojom je Martić proglašen krivim, nije u cijelosti riješen predmet optužnice toga državnog odvjetništva.

Milan MartićMilan MartićŽupanijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu protiv odluke Županijskog suda o obustavi kaznenog postupka protiv Milana Martića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva jer smatra da haaškom presudom, kojom je Martić proglašen krivim, nije u cijelosti riješen predmet optužnice toga državnog odvjetništva.

Budući da smatra kako se ne radi o presuđenoj stvari, Županijsko državno odvjetništvo je u žalbi predložilo da Vrhovni sud ukine to rješenje izvanraspravnog vijeća Županisjkog suda u Zagrebu, kaže se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Hrvatskog državljana Milana Martića (1954) optužnica tereti da je 2. i 3. svibnja 1995. naredio raketiranje Grada Zagreba pri čemu je stradalo sedam civila a istodobno je veći broj građana zadobio tjelesne ozljede te su oštećene brojne zgrade, kulturni i drugi objekti i nastupila je materijalna šteta velikih razmjera.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu smatra da je Milan Martić već pravomoćno proglašen krivim presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju od 12. lipnja 2007. pa se u Republici Hrvatskoj više ne može provesti kazneni postupak.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu jer smatra da tom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju nije u cijelosti riješen predmet optužbe iz optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu slijedom čega se ne bi radilo o presuđenoj stvari pa je u žalbi predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske ukine pobijano rješenje, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika