09.04.2011. / 19:17

Autor: Ela Radić

Umro najdraži redatelj Ala Pacina

Sidney Lumet umro je u 86. godini od limfoma u svom domu na Manhattanu

Slavni redatelj nagrađen je 2005. godine počasnim Oscarom za svoja filmska dostignućaSlavni redatelj nagrađen je 2005. godine počasnim Oscarom za svoja filmska dostignućaSlavni redatelj Sidney Lumet, najpoznatiji po režiji kultnih filmova "Serpico" i "Pasje poslijepodne" umro je u 86. godini od limfoma u subotu ujutro u svom domu na njujorškom Manhattanu. Vijest od smrti potvrdila je njegova pokćerka Leslie Gimbel. Iza sebe ostavio je suprugu Mary, dvije kćerke - Amy i Jenny iz braka s Gail Jones ali i filmske hitove za koje je pet puta bio nominiran za nagradu Oscar a 2005. ga je i dobio i to za životno djelo.

Omiljen glumac bio mu je Al Pacino s kojim je snimio dva svoja kultna filma - "Pasje poslijepodne" i "Serpico", a status jednog od najplodnijih redatelja modernog doba zaslužio je filmovima kao što su "TV mreža","12 gnjevnih ljudi", "Ubojstvo u Orijent Expressu"... Karijeru je završio 2007. godine, kad je snimio svoj posljednji film "Dok vrag ne sazna da si mrtav" s Philipom Seymourom Hoffmanom i Ethanom Hawkom u glavnim ulogama. Ženio se četiri puta a sreću je našao s Mary Gimbel s kojom se vjenčao 1980. godine.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika