11.04.2011. / 15:40

Autor: Nacional.hr

Ako se ne bojite smrada: tvor sve popularniji kao kućni ljubimac

Vlasnici tvorova ne zaziru od uobičajene navike ovih životinjica da u slučaju opasnosti ispuštaju neugodan i oštar vonj i tvrde da su tvorovi veći čistunci od mačaka i pasa

Vlasnici tvrde da je tvor idealan kućni ljubimac (Foto:Wikipedia)Vlasnici tvrde da je tvor idealan kućni ljubimac (Foto:Wikipedia)Ako su vam mačke i psi preobični kućni ljubimci, možete za kućnog ljubimca nabaviti tvora. Ovaj mali čupavac u Velikoj Britaniji je sve popularniji kao kućni ljubimac, prenosi Daily Mail.

Vlasnici tvorova ljubimaca ne zaziru od uobičajene navike ovih životinjica da u slučaju opasnosti ispuštaju neugodan i oštar vonj i tvrde da su tvorovi veći čistunci od mačaka i pasa. Uzgajivači ovih životinja tvrde da je broj tvorova-ljubimaca u stalnom porastu. Britanka Katie Sleightholme je vlasnica tvora, platila ga je nešto više od 3,000 kuna, a tvrdi da cijena može doseći i 12, 000 kuna. Vlasnica tvrdi da je njen ljubimac jako druželjubiv i odan i slijedi njenu djecu kamo god pošli. Tvor spava sa još dva ljubimca, psa i pokušavaju ga naučiti na šetnju s uzicom.

Tvorovi su svejedi, jedu male sisavce, poput miševa, kukce, orašaste plodove i voće. Neki ih hrane i piletinom, a vole zaviriti i u zdjelice s psećom hranom. Nuždu obavljaju u kutiji s pijeskom kao mačke, a može ih se istrenirati i da ne ispuštaju vonj. Tvorovi mogu živjeti i do 20 godina, kao mladunčad su noćne životinje, ali kasnije ih se može istrenirati da se naviknu na obrazac spavanja koji ima njegov vlasnik.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika