11.04.2011. / 15:39

Autor: Martina Čizmić

Novi podaci: U ožujku nezaposleno 330 tisuća ljudi, 1,9 posto manje nego u veljači

Iz HZZ-a ističu kako je to rezultat znatno većeg zapošljavanja tijekom ožujka, kada je zaposleno 15 737 osoba, što je čak 43,3 posto više nego u veljači

Sezonsko zapošljavanje ponešto je smanjilo broj nezaposlenihSezonsko zapošljavanje ponešto je smanjilo broj nezaposlenihHrvatski zavod za zapošljavanje objavio je podatke prema kojima je u ožujku zabilježen pad broja nezaposlenih. Prema njihovoj evidenciji, u ožujku je registrirano 330 130 nezaposlenih osoba što je 1,9 posto manje nego u veljači.

Iz HZZ-a ističu kako je to rezultat znatno većeg zapošljavanja tijekom ožujka, kada je zaposleno 15 737 osoba, što je čak 43,3 posto više nego u veljači.

Najviše je novozaposleih u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, što ukazuje na početak sezonskih zapošljavanja na Jadranu. To potvrđuje i podatak da su uz Zagreb, u zapošljavanju predvodili Splitsko-dalmatinska, Istarska i Primorsko-goranska županija.

I dalje najveći broj novo zaposlenih dolazi iz građevinske industrije. Uz to, četvrtina nezaposlenih su mladi ljudi, u dobi od 25-34 godine, srednjoškolskog obrazovanja.

Splitsko-dalmatinska županija i dalje vodi po broju nezaposlenih, a slijede Grad Zagreb i Osječko-baranjska županija.

Vezane vijesti

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Ostati doma, s roditeljima, ili se odseliti u podstanare? Mnogi mladi ljudi u Europi si postavljaju to pitanje od trenutka kad navrše punoljetnost.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika