Objavljeno u Nacionalu br. 804, 2011-04-12

Autor: Berislav Jelinić

RAVNATELJU OTC-a ISTJEČE MANDAT

Najavljena smjena Dinka Majića, tajanstvenog pukovnika koji je želio prisluškivati Hrvatsku

Suprotno očekivanjima, Majić dočekuje kraj svog kompletnog mandata, iako ga se sumnjičilo da je s povjerljivim informacijama o prisluškivanjima nastavio informirati bivšeg premijera Ivu Sanadera i nakon njegova odlaska s vlasti

DINKO MAJIĆ ravnatelj
Operativno-tehničkog centra (treći s lijeva) DINKO MAJIĆ ravnatelj Operativno-tehničkog centra (treći s lijeva) Ravnatelj Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija (OTC), manje agencije u sklopu hrvatske obavještajne zajednice, Dinko Majić uskoro bi trebao napustiti tu funkciju, doznao je Nacional od izvora bliskih Vladi. Majiću uskoro istječe mandat, pa se očekuje da će ga zamijeniti netko drugi.

Može se očekivati da će na tu funkciju dospjeti osoba od izravnog povjerenja premijerke Jadranke Kosor, kojoj su savjetnici u više navrata sugerirali da bi i na tom području trebala početi postavljati isključivo sebi odane ljude. Dinko Majić je dospio u središte pozornosti početkom prošle godine, kada je vodstvima triju hrvatskih mobilnih telekomunikacijskih operatera uputio skandalozan zahtjev. Majić je ultimativno zatražio da svi prepaid korisnici u mobilnim mrežama - a oni s oko 4,5 milijuna SIM kartica čine 80 posto tržišta u Hrvatskoj, moraju biti registrirani i ti se podaci imaju predati OTC-u.

To je izazvalo velike javne polemike, Vrhovni sud je u očitovanju o njegovu zahtjevu napisao da on ne zna o čemu piše, a već se tada počelo razmišljati i o Majićevu opozivu. Suprotno očekivanjima, Majić dočekuje kraj svog kompletnog mandata, iako ga se sumnjičilo da je s povjerljivim informacijama o prisluškivanjima nastavio informirati bivšeg premijera Ivu Sanadera i nakon njegova odlaska s vlasti.

Vezane vijesti

'Četiri kraka Sanaderove tajne vojno-špijunske hobotnice'

'Četiri kraka Sanaderove tajne vojno-špijunske hobotnice'

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader još uvijek u svakom trenutku može doznati najosjetljivije informacije iz hrvatskog sigurnosnog sustava, doznao je… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 12.04.11. 11:48

Slovenci ulizice

Hrvati izdajice

Srbi ubojice

pa čemu čuđenje za tog okota


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika