Objavljeno u Nacionalu br. 804, 2011-04-12

Autor: Plamenko Cvitić

NEOBIČAN PROBLEM BIVŠEG RUKOMETNOG REPREZENTATIVCA

Grad Pag izigrao Božidara Jovića?

BOŽIDAR JOVIĆ
izgradio je centar
koji prema gradskim
vlastima - ne postojiBOŽIDAR JOVIĆ izgradio je centar koji prema gradskim vlastima - ne postojiBožidar Jović, nekad poznati hrvatski rukometni reprezentativac, osvajač zlatne olimpijske medalje i zlatne medalje na svjetskom prvenstvu, našao se u teškim poslovnim problemima. Naime, prije sedam godina on je u gradu Pagu otvorio sportski centar Olympico u čijem sklopu su se pored lounge bara nalazili teniski tereni, malonogometni tereni i teren za odbojku na pijesku. Centar je izgrađen na dijelu na kojem je nasuta zemlja na more, radi se o 24 tisuće četvornih metara koje je Jović od grada Paga dobio na koncesiju u trajanju od 30 godina. Po ugovoru s gradom Pagom, Jović je nedavno trebao krenuti u drugu fazu gradnje kako bi izgradio još neke objekte.

No, Jović nije dobio potrebne dozvole uz objašnjenje kako se njegova čestica prostire na 9 tisuća četvornih metara a ne na 24 tisuće te nema prostora za proširenje Olympica. Što je razlika od 15 tisuća četvornih metara? Ta razlika je more, a na moru se ne može graditi. Božidaru Joviću nije jasno kako je netko iz Grada Paga prije sedam godina upisao tih 24 tisuće četvornih metara u zemljišne knjige, te je stoga njemu predočeno kako je zakonski sve ispravno, da bi se nedavno ustanovilo kako zakonski nije sve ispravno te da stoga Grad Pag nije mogao dati Joviću svu tu zemlju u koncesiju za izgradnju sportskog centra.

JOVIĆ KAŽE KAKO JE sudski vještak procijenio vrijednost njegova centra na 11 milijuna kuna i on taj novac sada potražuje od sadašnje vlasti grada Paga i gradonačelnika Ante Fabijanića, koja nema ništa s vlastima od prije sedam godina kada je gradonačelnik bio Andreja Bukša. S obzirom na to da zna koliko taj novac znači gradu Pagu, Jović nam je rekao da je predložio nagodbu s gradskim vlastima, te je predložio mjesečnu otplatu duga u roku od 10 godina ali mu se čini kako gradska vlast namjerno oteže s dogovorom te ih je upozorio kako im otezanje neće donijeti ništa dobro jer će im se tada nagomilati kamate pa će dug postati još veći.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika