Objavljeno u Nacionalu br. 804, 2011-04-12

Autor: Plamenko Cvitić

BIVŠI VELEPOSLANIK U LEŽERNOM RASPOLOŽENJU PRIJE ZATVORA

Jurica čeka poziv na odsluženje zatvorske kazne

NEVEN JURICA snimljen je u centru Zagreba na kavi s nekadašnjim
potpredsjednikom vlade Bosiljkom MišetićemNEVEN JURICA snimljen je u centru Zagreba na kavi s nekadašnjim potpredsjednikom vlade Bosiljkom MišetićemNeven Jurica, bivši veleposlanik u Washingtonu već nekoliko mjeseci čeka - poziv u zatvor. U procesu koji se zbog trošenja 667 tisuća kuna državnog novca u privatne svrhe vodio protiv njega, Jurica je prvobitno na Županijskom sudu u travnju 2010. osuđen na kaznu zatvora od godinu i pol. Potom je Juričin predmet razmatrao i Vrhovni sud, koji je potkraj studenoga prošle godine potvrdio presudu, ali je istovremeno Jurici smanjio kaznu zatvora na samo godinu dana.

Otad, pa sve do danas, Jurica čeka na odsluženje svoje zatvorske kazne, a to čekanje, kako se stječe dojam na fotografijama snimljenim prošlog tjedna u središtu Zagreba, provodi u društvu s prijateljima. Ipak, u političkim kuloarima posljednjih se tjedana proširila glasina da je Jurica već dobio poziv u kaznionicu, a da je potom viđen u zgradi Hrvatskog sabora gdje je posjetio Vladimira Šeksa i Ivana Jarnjaka, koje je navodno molio da mu ishode prolongiranje odlaska u zatvor. Da ga njegovi stranački kolege i dalje uvažavaju pokazuje i činjenica da Jurica - premda pravomoćno osuđen - još uvijek nije isključen iz članstva u HDZ-u.

Vezane vijesti

Sanader je perfidno zlouporabio HDZ

Sanader je perfidno zlouporabio HDZ

Nakon uhićenja Ive Sanadera i preispitivanja podrijetla njegove imovine, istražitelji USKOKa trebat će utvrditi i posjeduje li bivši premijer imovinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika