12.04.2011. / 11:39

Autor: Hina , Nacional.hr

Afera Končar-Cetinski: Priveden i rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin

Hrvatin, koji je s uhićenim Borisom Sorgom i suvlasnik rovinjske agencije za nekretnine, nije bio dostupan istarskoj policiji, a Državno odvjetništvo je i za njega zatražilo zadržavanje u pritvoru zbog bojazni od bijega

Privođenje odvjetnik iz Rovinja Željana Hrvatina zbog malverzacije u aferi Končarevih zemljišta u Istri. Photo: Duško Marušić/PIXSELLPrivođenje odvjetnik iz Rovinja Željana Hrvatina zbog malverzacije u aferi Končarevih zemljišta u Istri. Photo: Duško Marušić/PIXSELLU istražni centar Županijskoga suda u Puli jutros je priveden rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, sedmoosumnjičeni u slučaju zloporaba pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara.

Hrvatin, koji je s uhićenim Borisom Sorgom i suvlasnik rovinjske agencije za nekretnine, nije bio dostupan istarskoj policiji, a Državno odvjetništvo je i za njega zatražilo zadržavanje u pritvoru zbog bojazni od bijega.

Istražni sudac trebao bi do četvrtka popodne odlučiti o istražnom zahtjevu protiv sedmero osumnjičenih te o zadržavanju u jednomjesečnom pritvoru Vinke Cetinski, Marina Sorga, Romine Hrvatin i Borisa Sorga. Preostalu dvojicu Željka Bilića i Gordana Dobrovića istražni sudac je u subotu nakon ispitivanja pustio na slobodu.

Policija je izvijestila da su osumnjičenici u ime tvrtke "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara kupovali poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su već osnovali i to po znatno višim cijenama od njihove stvarne vrijednosti. Također su u ime oštećenog društva pri posredovanju u kupoprodaji nekretnina u kupoprodajnim ugovorima prikazivali više cijene od plaćenih, a za sebe su zadržavali razliku između prikazane i plaćene cijene.

Vezane vijesti

'Prošlo je vrijeme izgovora, za uspjehe i neuspjehe sami smo zaslužni'

'Prošlo je vrijeme izgovora, za uspjehe i neuspjehe sami smo zaslužni'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je na današnjemu predizbornom skupu Kukuriku koalicije na pulskoj gradskoj tržnici da nam treba "jaka država… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika