13.04.2011. / 16:45

Autor: Hina

Lukašenko: Osumnjičenici za napad priznali, oporba na meti

Osumnjičenici za napad u podzemnoj željeznici u Minsku priznali su krivnju za taj i još dva napada, rekao je u srijedu bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, dodavši kako je naredio ispitivanje i bjeloruskih oporbenih političara.

Aleksander Lukašenko obišao je mjesto nesreće (Reuters)Aleksander Lukašenko obišao je mjesto nesreće (Reuters)Osumnjičenici za napad u podzemnoj željeznici u Minsku priznali su krivnju za taj i još dva napada, rekao je u srijedu bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, dodavši kako je naredio ispitivanje i bjeloruskih oporbenih političara.

"Osumnjičeni su priznali sudjelovanje, ne samo za napad u podzemnoj željeznici, već i za napade na dan neovisnosti 2008. u Minsku i 2005. u Vitebsku", rekao je Lukašenko na državnoj televiziji.

U napadu bombom na postaju podzemne željeznice u Minsku u ponedjeljak poginulo je 12 ljudi, a 150 ih je ranjeno.

Lukašenko je snagama sigurnosti čestitao na odlično obavljenom poslu u traganju za počiniteljima.

Objavio je također kako je naredio da se od oporbenih političkih dužnosnika uzmu iskazi. "Tražimo još suučesnike i naredbodavce. Petokolonaši bi nam mogli pokazati svoje karte i reći tko im je zapovjednik", rekao je.

Lukašenko je nekoliko puta u prošlosti spominjao "petu kolonu", a pod tim terminom podrazumijeva urotu oporbe i zapada koja je uperena protiv njega.

Ranije tijekom dana bjelorusko tužiteljstvo je obznanilo da je uhitilo dvije osobe osumnjičene za atentat u podzemnoj željeznici u Minsku i naglasilo da se radi o bjeloruskim državljanima.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika