14.04.2011. / 13:44

Autor: Igor Koruga

Hrvatski violončelisti potpisali ugovor sa Sony Music Entertainmentom

Njihovu verziju legendarne pjesme Michaela Jacksona “Smooth Criminal” u autorskoj je obradi za dva violončela pogledalo na YouTubeu više od pet milijuna znatiželjnika u manje od tri mjeseca

Luka Šulić i Stjepan Hauser Luka Šulić i Stjepan Hauser Svjetski poznati hrvatski violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser u utorak su potpisali ugovor sa Sony Music Entertainmentom/Sony Masterworksom, a iste su večeri predstavili svoje nove planove u zagrebačkom klubu Pepermint.

Njihovu verziju legendarne pjesme Michaela Jacksona “Smooth Criminal” u autorskoj je obradi za dva violončela pogledalo na YouTubeu više od pet milijuna znatiželjnika u manje od tri mjeseca. Spomenuta se obrada ne bi trebala vezati uz neinventivnu i jeftinu YouTube inačicu istoga hita u izvedbi ljepuškastog violinista Davida Garretta, čiju je glazbenu ambiciju dotukla financijska moć pop-rock industrije. Supervizor domaćeg čelističkog dvojca Miro Vidović, ujedno i vlasnik zagrebačkog Morris Studija, otkrio je nekoliko detalja o njihovom prvom albumu koji bi trebao imati 11 ili 12 pjesama, točnije obrada svjetski poznatih hitova koje bi se u cijelosti snimile u njegovom tonskom studiju.

Aktualni “Smooth Criminal” predstavit će se kao prvi singl, a njegova će skorašnja objava na iTunesima mladim hrvatskim glazbenicima osigurati već 25-og srpnja nastup na poznatom londonskom iTunes festivalu gdje će imati priliku nastupiti uz najpopularnije glazbene zvijezde poput Linkin Parka, Duran Durana i Adelea. Za nekoliko će dana krenuti snimanje drugog spota, za idući, javnosti još nepoznati službeni singl. Album ¨2 CELLOS¨ za hrvatsko će tržište izdati diskografska kuća Menart, koja i inače zastupa katalog Sony Music Enetrtainmenta. Ambiciozni Sonyjevi planovi ukazuju na to da će dvojica dobrih prijatelja u skorijoj budućnosti postati najveća hrvatska glazbena priča u svijetu – procijenio je Branko Komljenović, direktor Menarta. Simpatični i zabavni violončelisti nastupili su nedavno i u Dubaiju, u najvišoj građevini na svijetu - Burj Khalifu, gdje su čak odsvirali i obradu jedne arapske tradicionalne pjesme. Pod dojmom odličnog spota na YouTubeu, osobno im se javio i Sir Elton John, te ih pozvao da već ove godine nastupaju s njim na turneji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika