14.04.2011. / 14:01

Autor: Totalsport

Navijači Peñarola razvili 'najveću zastavu u povijesti'

Rasprostrta je zastava pokrila kompletne dvije tribine stadiona, odnosno 50% kompletnog gledateljstva

Foto: ReutersFoto: ReutersGledatelji dvoboja između urugvajskog Peñarola i argentinskog Independienta u Montevideu u utorak su svjedočili povijesnom trenutku: razvijanju najveće zastave u povijesti... U dvoboju posljednjega, šestog kola osme skupine Cope Libertadores 62.000 gledatelja na legendarnom je stadionu Centenario vidjelo 1-0 poraz domaće momčadi od buenosaireškog sastava. Unatoč tome, Urugvajci su proslavili već ranije osiguran plasman u osminu finala južnoameričke verzije Lige prvaka. Još važnije, svjedočilo je gledateljstvo rasprostiranju zastave posvećene domaćem klubu.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Uoči početka utakmice, kao i drugog poluvremena, navijači su razvili zastavu ukupne površine od 15.450 četvornih metara: 309 metara dužina je golemog komada platna, a 50 metara visina. Rasprostrta je zastava pokrila kompletne dvije tribine stadiona, odnosno 50% kompletnog gledateljstva. Zastavu je na stadion donijelo ukupno 350 ljudi raspoređenih da bi savladali teret težak 1880 kilograma. Prije četiri mjeseca jedna je manja skupina navijača započela svoj gigantski projekt. Prodavali su klupske suvenire i majice da bi prikupili novac za platno. Trebalo im je ukupno 35.500 dolara.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika