14.04.2011. / 19:56

Autor: Hina

Povjerenstvo: Šuker i Ronko nisu bili u sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odbacilo prijavu protiv saborskog zastupnika Ivana Šukera prema kojoj je bio u sukobu interesa kada je u prosincu prošle godine za odlazak na tetkin sprovod u Livno koristio terenac BMWx5 tvrtke Enigma iz Gline koja je s Vladom imala ugovorene poslove oko razminiranja, a kojom prilikom je došlo do prometne nesreće.

Davor ŠukerDavor ŠukerPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odbacilo prijavu protiv saborskog zastupnika Ivana Šukera prema kojoj je bio u sukobu interesa kada je u prosincu prošle godine za odlazak na tetkin sprovod u Livno koristio terenac BMWx5 tvrtke Enigma iz Gline koja je s Vladom imala ugovorene poslove oko razminiranja, a kojom prilikom je došlo do prometne nesreće.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, automobil je Šukeru „na nekoliko sati posudio poznanik kako bi stigao od Dugopolja do Livna na pogreb, a ta ga činjenica nije dovela ni u kakav odnos zavisnosti niti je stvorila kod njega ikakvu obvezu prema posuditelju jer se radi o minornoj posudbi“.

Predsjednik Povjerenstva Mate Kačan rekao je kako je Šuker dostavio uplatnicu o nadoknađenim troškovima za gorivo.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak utvrđivanja mogućeg sukoba interesa u slučaju tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera nakon medijskih napisa.

Naime, kako zakon dužnosnicima zabranjuje primanje usluga i darova iznad 500 kuna Zorislav Antun Petrović rekao je da bi bilo zanimljivo vidjeti koliko bi koštalo da je takvo vozilo bilo iznajmljeno.

Po riječima Vlahe Bogišića zanimljivije je u kakvoj su vezi Šuker i vozilo, a ne vozač i gorivo.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je danas i prijavu protiv požeškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Zdravka Ronka, prema kojoj se na saborske sjednice vozio autom grada Požege a naplaćivao troškove kao da je išao privatnim autom.

Takva je odluka donesena, kako je rečeno, nakon očitovanja zastupnika Ronka, Grada Požege i Sabora.

Vlaho Bogišić ustvrdio je kako bi bilo dobro da slučajeve kao što su „Ronko“ i „Šuker“ ne rješavaju povjerenstva već stranke na svojim zatvorenim stranačkim tijelima.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

registracija
9/3/11

Masterminder, 14.04.11. 21:33

Povjerenstvo je ustanovilo da dorični nisu bili u sukobu interesa. Molim Vas novu rolu toalet papira jer jurim u WC. Ne mogu progutati i dobivam proljev


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika